Edició 4.574 (des del 27/09/2007)
Edició 4.574 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 13 octubre 2014

Brett Bailey, el creador més polèmic de teatre africà, porta a Temporada Alta la versió més terrorífica de Macbeth

El muntatge, que es veurà per primera vegada a l’Estat els dies 17 i 18 d’octubre al Teatre Municipal de Girona, compta amb una orquestra en directe i 12 cantants d’òpera que recreen la trama al cor de l’Àfrica actual

Brett Bailey, el creador més radical del teatre africà, porta la seva última creació a Temporada Alta, Macbeth. Després de la seva polèmica exposició Exhibit B on es mostraven actors negres en vitrines, Bailey, a partir de l’òpera de Giuseppe Verdi, crea un tirànic Macbeth, un senyor de la guerra afamat de sang. El muntatge, que es podrà veure per primer cop a l’Estat espanyol el proper 17 i 18 d’octubre al Teatre Municipal de Girona, es desenvolupa en el cor de l’Àfrica actual i tracta temes com les lluites ètniques, el tràfic d’armes i els refugiats.

Macbeth és una òpera en quatre actes amb llibret de Francesco Maria Piave i la col·laboració d’Andrea Maffei. La brutal posada en escena de Bailey compta a dalt de l’escenari amb una orquestra en directe i 12 cantants d’òpera excepcionals, que representen l’última versió de la revisió de Verdi sobre la tragèdia de William Shakespeare que va ser estrenada per primera vegada el 1847 al Teatro alla Scala de Milà. Aquesta revisió del compositor italià va augmentar la densitat del drama i va canviar la psicologia del protagonista. Mentre Shakespeare ens presentava a Macbeth com a un guerrer lleial respectat i estimat, Verdi transforma aquesta visió per convertir-lo en un personatge corromput i podrit amb una única intenció, destruir un país. Bailey agafa aquest protagonista tirànic i ens endinsa en una historia terrorífica plena de conflicte, poder i sang. Indiscutiblement l’espectacle revelació a Europa.

Informació pràctica:

Divendres 17 d’octubre a les 21h

Dissabte 18 d’octubre a les 21h

Preu: 36, 22, 18, 9€

Espectacle en italià amb sobretítols en català

 

 

 

> Informació complementària

estrenagironateatre municipaltemporada alta

Escenaris

Espectacle a partir de l’obra de Xavier Benguerel, ‘Rèquiem a la memòria de Salvador Espriu’

28/10/2013
Música

Amplia programació músical per la Mercè 2013 amb el BAM i el Mercè Música

05/09/2013
Escenaris

Plácido Domingo rebrà el Premi Birgit Nilsson

16/06/2009
Escenaris

El festival recull l’esperit d’un entorn multicultural i defensa la música com a eina de comunicació

17/06/2009 02:53''