Edició 4.431 (des del 27/09/2007)
Edició 4.431 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 23 octubre 2018

La Bonne impulsa el Premi Joves Creadores 2018 per reconèixer el talent cinematogràfic emergent

Es poden presentar projectes de curtmetratges liderats per dones sota el lema Els nostres plaers

Redacció.- El Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, La Bonne, en col·laboració amb l’ICUB i la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, convoca el Premi Joves Creadores 2018, amb l’objectiu d’incentivar la producció i la creació audiovisual de les dones joves de la ciutat, així com promoure la creació i difusió d’històries fílmiques que posin en el centre del relat la capacitat de resiliència i els processos d’apoderament protagonitzats per dones, en tota la seva diversitat. S’hi poden inscriure projectes de curtmetratges fins al 31 d’octubre.

El plaer femení en el centre del relat
La convocatòria està inspirada pel lema Els nostres plaers, entesos en el seu sentit més ampli com totes les accions i els gestos lligats a l’alegria, als desitjos, a la satisfacció, a l’expressió, al coneixement, i reconeixement del que volem, com ho volem i com ho gaudim les dones.

El Jurat que valorarà els projectes candidats estarà format per representants de La Bonne, de l’Institut de Cultura de Barcelona, de la Regidoria de Feminismes i LGTBI i de Dones Visuals, a més d’una experta en l’àmbit de la creació audiovisual.

El Premi està dotat amb 5.000€ i es lliurarà el pròxim 5 de desembre. La guanyadora o guanyadores també realitzaran una residència tècnica a la sala de muntatge i a l’estudi de so de La Bonne durant els mesos de març i abril de 2019. La presentació pública del curtmetratge tindrà lloc en el transcurs de l’estiu de 2019, en el marc del Cicle de Cinema de Dones organitzat per l’Ajuntament de Barcelona.

Per al disseny del guardó s’ha comptat amb una artista jove, Laia Arqueros (1985), almerienca establerta des de fa 10 anys a Barcelona que desenvolupa la seva activitat artística entre la il·lustració, el gravat, la ceràmica, projectes multi-format i híbrids. La seva cerca es centra en el diàleg entre disciplines, la perspectiva de gènere i l’experimentació.ArtsLletres

Arnau Puig de Dau al Set anuncia que cedeix el seu llegat a Bonart durant la festa dels vint anys de la revista

17/05/2019
Música

Figueres Folk proposa un concert doble de Kepa Junquera + Carles Belda

03/11/2013
Música

El Festival Clownia de Txarango ha exhaurit totes les entrades

25/03/2014
Exposicions

Realisme contemporani a Reus

30/01/2010