Edició 4.529 (des del 27/09/2007)
Edició 4.529 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 2 gener 2020

La Beckett reprèn el cicle Memento Mori amb Herència abandonada i Celebraré mi muerte

La Beckett estrena el 2020 amb dos espectacles: Celebraré mi muerte de Marcos Hourmann, Alberto San Juan i Víctor Morilla i Herència abandonada de Lara Díez Quintanilla

Redacció.- Després d’un parèntesi per commemorar el 30è aniversari de la mort de Samuel Beckett i de l’existència de la Sala Beckett, la Beckett reprèn el cicle Memento Mori. Recordem-nos de morir, organitzat conjuntament amb la UOC.

La Beckett començarà aquest nou any 2020 amb dos espectacles: per un costat, Celebraré mi muerte de Marcos Hourmann, Alberto San Juan i Víctor Morilla, que estarà en cartell a la Sala de baix del 15 al 26/01. Per l’altra, a partir del dijous 16 es podrà veure Herència abandonada de Lara Díez a la Sala de dalt, protagonitzada per Ramon Bonvehí i Francesca Vadell.

Herència abandonada va sorgir de l’interès de la seva autora per parlar de les herències, materials i emocionals, que tenim tots. Què ens queda dels nostres quan moren? I quin és el llegat que ens deixen? Les projeccions que hi ha als rols familiars són una herència que moltes vegades ens marca de manera definitiva.

L’obra va néixer al 2014 com una peça curta que va escriure Lara Díez Quintanilla, conjuntament amb Jo li posaria Anna, pel Cafè Bar de la Beckett. La proposta va tenir molt bona acollida i tres anys més tard es va recuperar, revisada, al festival Mikro Teatre del Teatre Akadèmia. Finalment, l’autora i directora va convertir aquesta peça en un espectacle que es va poder veure a l’Àtic22 del Teatre Tantarantana. L’obra va guanyar el Premi Crítica Serra d’Or 2019, i ara aquesta reflexió sobre el llegat familiar que tots arrosseguem arriba a la Sala Beckett durant tres úniques setmanes.

Francesca VadellLara DíezRamon BonvehíSala Beckett

Exposicions

Neix l’Associació Montjuïc, Muntanya dels Museus, per iniciar el desenvolupament urbanístic entorn al projecte cultural conjunt

03/01/2014
Tendències

El Barri Vell de Girona, protagonista del videojoc “Sefirot. Els misteris de Girona”

16/12/2016
Lletres

El periodista Xavier Febrés revalora a ‘Els últims dies de Machado’ la tomba del poeta a Cotlliure

10/04/2013 06:42
Lletres

Cristian Segura ens presenta “Ciment armat”

12/08/2013