Edició 4.669 (des del 27/09/2007)
Edició 4.669 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 5 novembre 2019

Arriba a l’Escenari Joan Brossa Bollywood, Bombay, Barcelona

Una tragicomèdia, inspirada en una vivència real, que porta a l'escena la decepció que comporta el despertar del somni migratori

Redacció.- El proper divendres 8 de novembre arriba a l’Escenari Joan Brossa Bollywood, Bombay, Barcelona, una dramatúrgia de Marc Rosich (Premi de la Crítica 2016 i Premi Butaca 2016) que compta amb la participació de la companyia Dúo Fàcil (Francesc Marginet, Marc Tarrida i Abel Reis), de l’Institut del Teatre. La direcció corre a càrrec de Juanjo Cuesta (Y me morí, Sala Beckett 2017).

El text utilitza la tragicomèdia per posar en escena la decepció que comporta el despertar del somni migratori, quan les il·lusions no es corresponen amb la realitat, i parteix de la següent premissa: imaginar com és la vida de tres joves immigrants indis que comparteixen pis a Barcelona. De cara enfora tothom fa el cor fort, però en un ambient de camaraderia van aflorant de mica en mica les dificultats de trobar feina, la incomprensió dels veïns o la trobada amb persones que, d’una manera o altra, volen aprofitar-se d’ells.
Tot es desenvolupa entre bromes i somnis, els dos elements que faciliten evadir-se dels seus problemes. Serà justament aquest component dels somnis el que introdueix directament l’ambient de les pel·lícules de Bollywood. Per això el ball, com un miratge de felicitat, irromp directament en la trama trencant el fil argumental i omple de cop l’escena de llum, música i brillantor.
El projecte emergeix per la motivació d’observar la capacitat de crear un espectacle, més enllà dels textos dramàtics concebuts com a tal des de la literatura dramàtica, intentant buscar un altre camí, complementari, anant del tema o país d’interès a la teatralització pròpia de l’espectacle.

barcelonabollywoodbombayInstitut del TeatreJoan Brossajuanjo cuestatragicomedia

Cinema

Un nou film sobre l’holocaust

17/01/2008 2:27''
Lletres

L’Onze de Setembre de 1714 a Barcelona, com mai no s’ha vist fins ara

25/09/2013
Música

Sons del Món creix amb un 60% més de públic

02/08/2016
Escenaris

El Timbaler del Bruc es transforma en musical

14/04/2010

El Museu d’Història de Barcelona ofereix l’espectacle literari musicat Paraules i sons de Barcelona

Als jardins del MUHBA Vil·la Joana

Redacció.- El Museu d’Història de Barcelona – MUHBA ens convida, el 16 de juliol, a un espectacle literari molt especial a l’exterior del MUHBA Vil·la Joana, casa Verdaguer de la literatura de Barcelona. Paraules i sons de Barcelona. Itinerari literari per la ciutat del XIX i XX és un recorregut amb contrapunt musical pels relats […]