Edició 4.634 (des del 27/09/2007)
Edició 4.634 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 2 novembre 2016

Arriba la tercera edició del Festivitas Bestiarum, la festa de les figures del bestiari popular català

Enguany destaquen els Premis Best, uns guardons que reconeixen el compromís de la societat i les entitats amb la cultura tradicional i popular

Redacció.- El bestiari popular català és el nom que rep el conjunt de figures que representen animals reals o fantàstics que són exhibits en les festes locals de Catalunya en processons, cercaviles o balls. Tenen el seu origen en el teatre medieval de les processons de Corpus Christi però al llarg dels anys han evolucionat adquirint entitat pròpia en cercaviles i balls de diables, entre altres manifestacions tradicionals i populars.

L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, en col·laboració amb Badalona Bèsties de Foc, l’Ajuntament de Badalona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Pirotècnia Estalella convoca la tercera edició del Festivitas Bestiarum el dissabte 19 de novembre de 2016, a Badalona.

Per la seva ubicació en el calendari anual el Festivitas Bestiarium esdevé la gran festa de cloenda de la temporada d’actuacions del Bestiari Festiu d’arreu del país. Balls, actuacions i cercaviles es barregen en un acte que també vol acostar el col·lectiu a la societat premiant les millors iniciatives, personatges públics o entitats que destaquen en el foment de la cultura popular i tradicional.

El col·lectiu s’obre a la ciutadania i a les institucions gràcies als Premis Best, i a banda de premiar les millors iniciatives impulsades per les entitats federades, es lliuraran reconeixements a la societat, personatge públic, institucions, empreses o associacions que s’hagin destacat en el foment dels valors de la cultura popular i tradicional.

Premis BEST

Els premis BEST tenen una doble connotació: d’una banda, representa al col·lectiu del Bestiari Festiu, ja que representa una part de la paraula “Bestiari” i del logotip de l’Agrupació. De l’altra banda, representa al mot en anglès best (millor), com a reconeixement a les millors iniciatives, entitats, empreses i institucions que envolten al col·lectiu.

La figureta-guardó està elaborada per l’artista Jordi Grau al seu taller Drac Petit de Terrassa. L’artista està especialitzat en l’elaboració d’escultures i imatgeria popular i festiva des de fa més de 30 anys.

El meteoròleg badaloní Tomàs Molina serà el nou Ambaixador del Bestiari Festiu

Tomàs Molina (Badalona, 1963) és un meteoròleg i presentador de televisió català. Llicenciat en física per la Universitat de Barcelona i periodista col·legiat.
Actualment és el cap de meteorologia de Televisió de Catalunya. Se’l pot veure periòdicament a l’espai del temps, en els informatius de TV3. Des de l’any 2009 presenta i dirigeix el programa Espai Terra a la mateixa cadena, que tracta sobre la meteorologia, la natura i el medi ambient en general. En diverses ocasions, en aquest programa s’ha pogut veure reportatges o han participat en directe diferents elements de Bestiari Festiu.
En Tomàs Molina serà nomenat Ambaixador del Bestiari Festiu 2017 durant el Festivitas Bestiarum, prenent el relleu a Rita Marzoa, Ambaixadora del Bestiari Festiu 2016.

Presentarà l’acte en Dani Jiménez, científic divulgador

Nascut l’any 1977 a Barcelona, en Dani Jiménez és llicenciat en Ciències Físiques per la UB, i Màster en Història de la Ciència i Societat per la UAB.
La seva tasca de divulgador científic l’ha dut a col·laborar en diversos programes de televisió (El Club de TV3, La Partida de TV3, Tvist, Info-K, Dinàmiks de Canal Súper 3, ADN Max…), ràdio (Catalunya Ràdio, COM Ràdio, Ràdio 4), premsa i revistes. També ha editat diversos llibres sobre ciència i experiments.



Escenaris

El Festival programa 10 espectacles de creació contemporània d’artistes consagrats, al costat d’altres d’emergents i de companyies internacionals i de fora de Catalunya

22/11/2019

Més de cent pobles i ciutats de Catalunya llueixen avui l?estelada al seu ajuntament

10/09/2008

El 5è Congrés d?Ateneus de Catalunya reunirà els motors de la societat civil del país

12/02/2009
Escenaris

Segona mostra d?espectacles de butxaca

10/06/2009