Edició 4.808 (des del 27/09/2007)
Edició 4.808 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 12 gener 2019

Arriba “Al cel mos vegem tots plegats”, cicle de rondalles mallorquines

La cinquena edició compta amb els directors Victoria Szpunberg, Josep Maria Miró, Sergi Belbel i Ferran Utzet

Redacció.- Pels volts de Sant Antoni, una de les festes més actives de Mallorca, quatre actors es tanquen al Maldà durant un mes amb quatre directors diferents per treballar a partir d’una de les obres populars més importants de la nostra literatura: les Rondalles Mallorquines. Les rondalles van sorgir com a contes de tradició oral i popular, passats de pares a fills durant moltes generacions, fins que la gran feina del Mossèn Antoni Maria Alcover, firmada amb el pseudònim de Jordi des Racó, les va aplegar en 24 volums a partir del segle XIX.

Per cinquè any consecutiu al Maldà s’hi podran veure quatre propostes teatrals úniques a partir de les rondalles tradicionals mallorquines, a través de mirades de diferents directors, Victoria Szpunberg, Josep Maria Miró, Sergi Belbel i Ferran Utzet i amb una companyia creada expressament per a l’ocasió que compta amb l’actriu Nies Jaume i els actors Salvador Miralles i Àlvar Triay i coordinada per Catalina Florit, també actriu.

Cada diumenge es presenta una posada en escena d’una rondalla, que cada setmana haurà estat dirigida per un director diferent, sempre amb un planter fixe de 4 actors, mallorquins, que representaran les rondalles i la proposta escènica de cada director. Per tal de treballar aquestes peces, els directors tindran una única setmana (de dilluns a dissabte) per a muntar la peça amb els actors, que pot anar des d’una lectura dramatitzada fins a un treball d’escena més complex. Al finalitzar la setmana, es presentarà el resultat davant el públic.

A més a més, hi ha un element clau del cicle Al cel mos vegem tots plegats que és la postfunció. Un espai distès d’intercanvi d’impressions, de trobada entre l’equip artístic i el públic que ha assistit a la representació i que ens permet donar espai a reflexionar al voltant la cultura i la tradició oral mallorquina i la transformació de rondalla a peça teatral de la mà del director. En aquest espai hi trobem la complicitat de diversos productors mallorquins que ens faciliten productes típics de l’illa i que permeten acostar una mica més el sabor de Mallorca a l’espai d’El Maldà.

SINOPSI
Pels volts de Sant Antoni, una de les festes més actives de Mallorca, quatre actors es tanquen al Maldà durant un mes amb quatre directors diferents per treballar a partir d’una de les obres populars més importants de la nostra literatura: les Rondalles Mallorquines. Les rondalles van sorgir com a contes de tradició oral i popular, passats de pares a fills durant moltes generacions, fins que la gran feina del Mossèn Antoni Maria Alcover, firmada amb el pseudònim de Jordi des Racó, les va aplegar en 24 volums a partir del segle XIX.
Per cinquè any consecutiu al Maldà s’hi podran veure quatre propostes teatrals úniques a partir de les rondalles tradicionals mallorquines, a través de mirades de diferents directors amb una companyia creada expressament per a l’ocasió i coordinada per Catalina Florit.

PROGRAMACIÓ
Diumenge 20/01 a les 12.30h: amb direcció de Victoria Szpunberg i música de Sabina Witt
Diumenge 27/01 a les 12.30h: amb direcció de Josep Maria Miró
Diumenge 03/01 a les 12.30h: direcció de Sergi Belbel
Diumenge 10/02 a les 12.30h: direcció de Ferran Utzet

FITXA ARTÍSTICA
Intèrprets: Catalina Florit, Nies Jaume, Salvador Miralles, Àlvar Triay
Cartell: Joan Aguiló
Coordinació: Catalina Florit
Música: Sabina Witt
Agraïments: Arnau PonsExposicions

Primers grans noms al Fòrum Gastronòmic Girona 2018

30/04/2018
Escenaris

Pat Metheny i Enrique Morente junts per 1a vegada en un escenari

06/07/2008
Escenaris

Tortell Poltrona, 35 anys de pallasso

01/11/2009
Cinema

“Warcraft: El origen”, l’adaptació en imatge real del popular vídeojoc homònim

03/06/2016

III Premis de la Música Balear 2020 al teatre Xesc Forteza

La cantautora i poeta Miquela Lladó rebrà el Premi d'Honor i el cantant i actor Llorenç Santamaria el Premi a la Trajectòria

Redacció.- La gala dels PREMIS ENDERROCK 2020 – III PREMIS DE LA MÚSICA BALEAR tendrà lloc aquest poper dijous 26 de novembre, a partir de les 20 hores, al Teatre Xesc Forteza de Palma. Durant la festa anual de la música illenca es desvetllaran els onze premis atorgats per votació popular als millors discos i […]