Edició 4.629 (des del 27/09/2007)
Edició 4.629 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 18 maig 2015

Arriba a la Sala Petita la gran novel·la catalana sobre la Guerra Civil: ‘Incerta glòria’

'Incerta glòria' s'estrenarà el 20 de maig i es representarà fins el 14 de juny

Àlex Rigola s’acosta a les pàgines d’una de les més grans novel·les catalanes per oferir-ne la seva personal lectura escènica, en la línia de treballs anteriors com la seva aplaudida 2666 sobre la novel·la de Roberto Bolaño.

Incerta glòria, la gran novel·la catalana de Joan Sales sobre la Guerra Civil, arriba de la mà d’Àlex Rigola a la Sala Petita, en una producció del TNC i Heartbreak Hotel que s’estrenarà el 20 de maig i es representarà fins al 14 de juny a la Sala Petita.

Joan Sales va dedicar la major part dels seus esforços creatius a bastir el que seria la gran novel·la catalana sobre la Guerra Civil. Un retrat d’una admirable cruesa de detalls i d’una ferma duresa contra els excessos de tots dos bàndols, que sense perdre fortalesa en les conviccions ideològiques del seu autor, en cap moment evita caure en les postures maniquees que tan sovint han facilitat l’elaboració de discursos reduccionistes sobre aquell conflicte de dolorosa resolució.

L’obra mestra de Sales ressegueix la vida al front i la rereguarda a partir dels diferents punts de vista de tres joves amics que van combatre junts al front d’Aragó, i que estan alhora units i separats pel seu amor cap a dues figures femenines que viuen la realitat de les rereguardes oposades des d’aquella «incerta glòria d’un matí d’abril» —parafrasejant el vers shakespearià d’Els dos cavallers de Verona— en què l’alçament de les forces militars va desencadenar el conflicte bèl·lic. 

> Informació complementària

Àlex Rigolaguerra civiljoan salesTeatre Nacional de Catalunya

Tendències

L’empremta de la Universitat de Girona sobre el territori centrarà el 2n TEDxUdG

22/05/2013
Lletres

33 editorials catalanes seran presents a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara

01/12/2019
Cinema

Robert Redford es posa darrere les càmeres a ‘La conspiración’

01/12/2011 01:20
Cinema

Serielizados Fest estrenarà 16 sèries inèdites a Espanya

30/08/2018