Edició 4.814 (des del 27/09/2007)
Edició 4.814 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 27 gener 2015

Arranca la segona edició del Màster de Creació en Arts de Carrer de FiraTàrrega – Universitat de Lleida

La formació, de caràcter biennal, és un títol propi de la Universitat de Lleida que compta amb la participació de reconeguts professionals en aquesta especialitat

El Màster de Creació en Arts de Carrer impulsat per FiraTàrrega i la Universitat de Lleida ha arrencat aquest dilluns la seva segona edició, doblant la xifra d’alumnes respecte la primera. Un total de 15 alumnes rebran la formació d’aquesta iniciativa pedagògica, pionera en l’àmbit internacional i amb un caràcter biennal. El director artístic de FiraTàrrega, i codirector del màster, Jordi Duran, ha afirmat a Ràdio Tàrrega que la xifra de 15 alumnes “és el màxim que podem acollir ja que parlem de creació, ja que hem de poder tractar a cada alumne amb el temps i l’atenció que es mereixen durant els 9 mesos que dura el Màster, creant els vincles i complicitats necessaris entre professors i alumnes”. Els estudis tenen com a finalitat formar professionals de la creació a l’espai públic, i esdevenir un pont entre la formació i el mercat.

El Màster es realitza cada dos anys i és un títol propi de la Universitat de Lleida (UdL). Consta de classes magistrals, pràctiques artístiques grupals i l’elaboració i defensa d’un projecte artístic individual que permet a l’alumne treballar la seva expressió a partir de les possibilitats del carrer. El màster vol combinar la creació amb la reflexió. Segons Jordi Duran, “avui en dia en el món de les Arts de Carrer hi ha molta creació i pràctica però manca reflexió i investigació, i sense aquest procés reflexiu ens col·lapsem i no avancem, ens quedem estancats”. Així, el màster està organitzat en 6 mòduls: el primer és teòric introductori i porta per nom ciutat, art, pensament i societat; el segon, teòrico-pràctic, es basa en els conceptes de ciutat i creació artística; el tercer se centra en la comunicació i la producció d’arts de carrer; el quart és una radiografia de l’actualitat del sector, i els dos darrers se centren en la creativitat de l’alumne, ja que són un pràcticum artístic i un treball de final de màster.

Una de les novetats d’enguany és l’obertura d’una finestra al circ, amb dues assignatures específiques. La formació, que ofereix 60 crèdits ECTS, s’adreça a graduats en arts escèniques, professionals del sector, artistes que vulguin adoptar els llenguatges de carrer, gestors culturals o urbanistes interessats en la ciutat com a espai de múltiples possibilitats artístiques. Els idiomes vehiculars de les classes són el castellà i l’anglès.

Durant el 2014 FiraTàrrega ha realitzat diversos acords i convenis amb l’Instituto Nacional de Bellas Artes (Mèxic); el Consejo para la Cultura y las Artes de Nuevo León (Mèxic); l’Instituto Nacional de Artes Escénicas (Uruguai); i el festival Cielos del Infinito (Xile) per fomentar la mobilitat d’alumnes internacionals a través de beques d’estudis.

Un dels valors més importants del Màster és el seu professorat. Una selecció de prestigiosos teòrics i professionals, nacionals i internacionals, exposaran els seus coneixements i experiències. Entre altres, els estudis que tindran lloc a la ciutat de Tàrrega comptaran amb la presència de Manuel Delgado, antropòleg i professor de la UB; Carme Bellet, geògrafa i professora de la UdL; Paco González, arquitecte i urbanista; Simona Levi, artista multidisciplinar i directora de Conservas; Mercè Saumell, professora de l’Institut del Teatre de Barcelona; Lluís Bonet, coordinador del Màster en Gestió Cultural UB; Àngel Mestres, director general de Trànsit Projectes; John Lee, de la Universitat de Winchester; Roberto Magro, director artistic de la Central del Circ; Montse Colomé, coreògrafa; Esteve Soler, dramaturg; Jordi Jané, investigador, crític i professor circense; Pep Salazar, del Festival OFFF; Yohann Floch, coordinador xarxa Face; Jordi Planas, professor de Institut del Teatre i Octavi Rofes, antropòleg i professor a Escola Eina (UAB).

La matrícula per a cursar mòduls específics dins el màster, com l’expert universitari en ciutat i creació; el curs ciutat, art i pensament; o el curs de comunicació i producció de les arts de carrer, continua oberta de forma permanent.

 

 

 

 

educaciófira tarrega master fira al carrerTàrregateatre

Cinema

Sylvester Stallone tornar a encarnar a Rocky a “Creed. La leyenda de Rocky”

29/01/2016
Videoclips

Ricard Puigdomènech

25/06/2008 5:14''
Cinema

Matt Damon i Scarlett Johansson junts a ‘Un lugar para soñar’

29/12/2011 02:25
Cinema

“Rastros de sándalo” una història de germanes, amb Aina Clotet

28/11/2014

L’home llop i la bèstia interior alliberada, leitmotiv de Sitges 2021

Farà 80 anys de l'estrena de 80è aniversari de l'estrena de L'home llop (The Wolf Man, George Waggner, 1941)

Redacció.- La 54a edició del SITGES – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà del 7 al 17 d’octubre de 2021, tindrà com a leitmotiv la figura llegendària de l’home llop com a principal representant iconogràfic del tema clàssic de la bèstia interior o la dualitat interna en l’ésser humà. Casualment, l’any […]