Edició 4.782 (des del 27/09/2007)
Edició 4.782 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 15 març 2019

Alessio Arena i el duet Gatticattivi posen l’accent italià a la programació d’aquest cap de setmana a Barnasants

El duet sard de guitarra espanyola Gatticattivi actua divendres 15 de Març a la Casa degli Italiani de Barcellona

Redacció.- Aquest dissabte 16 de Març, a les 21 h, Alessio Arena presenta el seu nou treball Atacama! (Primavera, 2019) al Centre Artesà Tradicionàrius. El disc, el quart d’aquest cantascrittore, és el fruit d’un treball itinerant que ha durat més de quatre anys i ha consistit en la recerca d’una nova identitat musical i d’un so que justifiqui el camí de retorn a casa. El napolità, que viu des de fa anys a Catalunya, presenta Atacama! com un planeta desconegut on la bellesa encara està per sembrar i la pluja, per caure.

Avançat durant l’últim Mercat de Música Viva de Vic, el disc s’ha gestat durant dues extenses gires per Xile i s’ha criat entre els eixos culturals d’Iquique, Nàpols i Barcelona. A l’àlbum, que fusiona cançó popular, denúncia social i resistència poètica, hi col·laboren el xilè Manuel García, la colombiana Marta Gómez, els napolitans Quartieri Jazz, els catalans Clara Peya i Hugo Arán, entre d’altres. En directe l’acompanyaran Marta Roma al violoncel, la trompeta, Víctor Martínez a la percussió i el cantautor italià Rocco Papía a la guitarra, bouzouki i charango, entre d’altres convidats sorpresa.

Un dia abans, divendres 15 de Març, a les 21 h, el duet Gatticattivi actuarà a la Casa degli Italiani di Barcellona. El duet format pels sards Carlo Doneddu i Caterinangela Fadda, veu i guitarra tots dos, proposa una volta al món de la guitarra espanyola des d’una perspectiva diferent, alimentada per una llarga amistat, una experiència musical extraclàssica i un amor per aquest instrument de corda. La volta ens trasllada de Sardenya a l’Amèrica Llatina.

Doneddu i Fadda van formar-se amb el mestre Armando Marrosu, deixeble del compositor i guitarrista Emili Pujol. Per a perfeccionar el domini de la guitarra espanyola, el duet va traslladar-se a Barcelona, on va poder aprendre del mestre Fernando Rodríguez. Tant Doneddu com Fadda componen per a projectes propis i aliens.

Totes dues propostes són fruit de la col·laboració de Barnasants amb el cicle de concerts Cose di Amilcare i el Club Tenco de Sanremo. Altres concerts de Cose de Amilcare són Talèa (22 de Març), i els ja celebrats d’Olden, Capurso & Papía, Claudio Battiloro, Peppe Voltarelli.

—–Escenaris

Una obra sobre la vila de Gràcia reuneix 150 persones de 15 entitats culturals d’alt de l’escenari

16/03/2015
Escenaris

Tot a punt per iniciar la nova temporada d’Arts En Viu al Prat

24/01/2020
Exposicions

L’exposició “La Girona medieval. La clau del regne” al Museu d’Història de Girona s’acompanya de recreacions històriques

30/10/2013

Daniel Barenboim al Palau de la Música

02/07/2015

Tret de sortida als actes commemoratius dels 175 anys del museu de Sant Pere de Galligants

Presentació de l'exposició "175 anys del museu de Sant Pere de Galligants", Un repàs gràfic de la història del museu

Redacció.- Aquest dijous ha tingut lloc al Monestir de Sant Pere de Galligants, l’acte d’inauguració dels actes commemoratius dels 175 anys del museu de Sant Pere de Galligants, actual seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya. L’acte inaugural ha comptat amb l’assistència de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president […]