Edició 4.806 (des del 27/09/2007)
Edició 4.806 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 18 febrer 2020

Albert Pla torna a Cítric amb el seu espectacle Miedo

El cicle, en la seva sisena edició, aborda la violència des de diferents disciplines com el teatre o la música

Redacció.- El Cítric, el cicle de cultura crítica i popular, arriba a la sisena edició i es consolida com la programació més destacada de l’Ateneu Popular 9 Barris. Enguany el cicle es vincula a través del concepte de violències, que en les seves diferents vessants entrellaça les programacions.

Albert Pla, un habitual de les programacions de l’Ateneu, torna el 28 de febrer amb Miedo, l’últim espectacle d’aquest artista inclassificable. Un viatge multimèdia a través de cançons que reflecteixen les seves pors.

Silvia Albert Sopale parteix de les seves pròpies experiències a No es país para negras. Un espectacle que indaga en els microracismes. Una comèdia dramàtica que congela el somriure.

Iria Pinheiro ens presenta Anatomia dunha serea, una obra que parla de la violència obstètrica. Un relat construït mentre la seva ferida continua oberta, perquè les seqüeles encara no van ser reparades i el seu testimoni tindrà tota la visceralitat pròpia d’un cas obert.

I per tancar el cicle acollim a Deforme Semanal, un programa cultural i polític (valgui la redundància) presentat per Isa Calderón i Lucía Lijtmaer. Després de tres temporades, aquesta proposta s’ha consolidat omplint espais com el Teatro de Barrio o el Palacio de la Premsa.

VI Cítric: un món de violències

“Ens agradaria viure en un món lliure de violències. Un món on ningú hagi de passar por per la seva integritat física o moral. En un món així el Cítric, el cicle de cultura crítica i popular que us proposem, no tindria sentit.

Desgraciadament ens trobem lluny de les utopies. El SistemaTM ens mostra la seva cara més salvatge arrasant països i cultures a través de la depredació dels ecosistemes i els seus recursos, imposant a toc de guerra el pensament únic, aquell que perpetua la desigualtat. L’Estat Guerra com a única sortida, la por com a mecanisme de control, la doctrina del shock com a pedagogia per a la inacció.

Aquesta violència estructural està acompanyada per tot tipus de violències, el masclisme que es perpetua i es defensa davant l’onada de vagues i mobilitzacions del moviment feminista. El racisme que manté el colonialisme dins de cadascuna de nosaltres i de totes les institucions. La violència obstètrica, que fa que la nostra vida comenci absent de llibertat. I tantes altres que ens rodegen cada dia.

Per tot això us proposem una edició del Cítric per a pensar juntes sobre la por i la violència en les seves diferents formes. Un any més, i ja van sis, de fer de la cultura una trinxera comuna a través del cicle de cultura crítica i popular.”

albert plaCítric

Tendències

Martorell reviurà la llegenda del Pont del Diable amb un impactant mapping i tot un seguit d’activitats emmarcades dins la Fira de Primavera

18/04/2015
Escenaris

24 atraccions de 14 països aterren a Figueres per a la 3a edició del Festival Internacional del Circ,

14/02/2014
Cinema

Ben Stiller protagonitza el remake de “La vida secreta de Walter Mitty”

28/12/2013
Cinema

La Bonne impulsa el Premi Joves Creadores 2018 per reconèixer el talent cinematogràfic emergent

23/10/2018

Cesc Gay torna als escenaris amb 53 diumenges, protagonitzada per Pere Arquillué, Marta Marco, Àgata Roca i Lluís Villanueva

L'obra es preestrenarà al festival Temporada Alta el dissabte 28 de novembre i farà temporada al Teatre Romea

Redacció.- 53 diumenges, la segona incursió teatral de Cesc Gay, farà temporada al Teatre Romea a partir del 2 de desembre. Després de la bona acollida d’Els veïns de dalt, el director català torna als escenaris amb una comèdia protagonitzada per Pere Arquillué, Marta Marco, Àgata Roca i Lluís Villanueva que parla sobre com de […]