Edició 4.626 (des del 27/09/2007)
Edició 4.626 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 13 octubre 2015

700 persones a la trobada de les «Petites Elna»

Els jardins de la Maternitat han propiciat una festa amb sentit de memòria

Aquest diumenge 11 d’octubre, la trobada de les «Petites Elna» organitzada a la Maternitat Suïssa d’Elna ha renovat l’èxit de les edicions anteriors. Cada dos anys, aquesta jornada de memòria reuneix les nenes anomenades «Elna» com a homenatge al lloc de rebuda. La Maternitat, creada per la infermera Elisabeth Eidenbenz (1913-2011), va permetre el naixement de 595 infants durant la Segona Guerra mundial. Les mares, republicanes espanyoles i jueves, hi van trobar condicions d’acollida dignes, en un període històric tèrbol. 70 anys més tard, el nom «Elna» es desenvolupa a la Catalunya del Sud en homenatge a aquesta iniciativa de compromís. Enguany, 100 nenes, d’alguns mesos fins als 17 anys d’edat, acompanyades pels seus pares, ha format una multitud familiar de 500 persones, vingudes de Barcelona, Girona i Tarragona. Els jardins de la Maternitat han propiciat una festa, amb sentit de memòria, puntuada per jocs i un taller de selfies.

En el seu parlament, el Sr. batlle d’Elna, Yves Barniol, ha destacat el vincle entre el passat i el futur: « Senyoretes, sou ambaixadores de la nostra ciutat, a la vostra comarca i al vostre municipi ». L’alcalde ha recordat l’interès per a Elna de formar part, a través de la Maternitat Suïssa, de la xarxa d’espais del Memorial Democràtic de Catalunya. Ha fet un símil entre la història del lloc i l’actualitat migràtòria, ressaltant « quan aquí era guerra, la frontera estava al coll del Pertús, al Cervera i Prats de Molló. Avui dia, El Mediterrani és la nova frontera. Ens escau tenir un pensament per a les persones que fugen del seu país i de situacions difícils».

elnainfantsLa MaternitatPetites Elna

Exposicions

El MUME presenta l’exposició “de la caiguda de Barcelona a la Retirada. Report of wide world photo for the New York Times”

22/01/2015
Cinema

Miquel Casals estrena el seu últim curtmetratge “Vostok” amb Macarena Gómez i Ernesto Sevilla

02/10/2015
Cinema

Robert Bellsolà estrena el seu film independent ‘Passi el que passi’

19/12/2011 11:55
Cinema

“Por un puñado de besos”, del codirector de “Mentiras y gordos”, és una història d’amor i joventut amb Ana de Armas

16/05/2014