Edició 4.863 (des del 27/09/2007)
Edició 4.863 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 10 març 2015

36 protagonistes de la Internet catalana visitaran Girona per participar a una vintena d’activitats durant la Catosfera

Imma Tubella –UOC-, Manel Prat –BonPreu-, David Darnés -Ubisoft-, Adam Barnes –Vueling-, Bernat Dedéu –filòsof-, Miquel Curanta –Tr3sc-, Elisenda Rovira –Mèdia.cat- o Jan Riera –Els Catarres- són les darreres incorporacions al programa

Un total de 36 protagonistes de la xarxa catalana visitaran Girona entre els propers 20 i 28 de març per participar a la Catosfera, la trobada anual de la Internet catalana, que enguany ha programat a la capital gironina una vintena d’activitats a l’entorn d’’Internet com a estructura d’Estat’, el leit motiv de les jornades d’enguany. 

Entre les darreres incorporacions al programa destaquen Imma Tubella, catedràtica de comunicació de la UOC, que compartirà taula inaugural divendres 20 de març amb Albert Castellón –Moritz i Parlem- i Pep Salazar –Mobile World Capital-; Manel Prat, director de màrqueting del grup d’alimentació Bon Preu que parlarà sobre el domini .CAT juntament amb Santi Ribera, director de la Fundació.cat; David Darnés de la multinacional francesa creadora de vídeojocs Ubisoft, que compartirà taula amb la Gina Tost –Generació Digital-; Adam Barnes, analista web de Vueling, que explicarà el model de negoci del turisme 2.0 o el filòsof Bernat Dedéu i el director del Club Tr3sc, Miquel Curanta, que debatran sobre com Internet ha canviat l’accés a la cultura i al seu consum durant la jornada del 21 de març

Per cloure jornada de dissabte, el programa de la Catosfera proposa una taula rodona per debatre sobre Comunicació i nous formats de periodisme que, moderada pel periodista del diari Ara, Isaac Salvatierra, comptarà amb Elisenda Rovira –Mèdia.cat-, Maiol Roger –El País-, Germà Capdevila –Esguard- i el periodista digital Oriol Lladó.

Tant divendres 20 com dissabte 21 de març es podrà visitar també gratuïtament al Centre Cultural La Mercè l’exposició “El Procés” en 10 imatges d’èxit, dins i fora de la xarxa”, del dissenyador gràfic i il·lustrador Jordi Calvís. A més, durant aquests dos dies l’empresa 3D PrintCat farà una mostra d’impressions 3D amb la GIBOX, la primera impressora 3D dissenyada i fabricada a Girona. Totes les taules programades aquests dos dies podran seguir-se per ‘streaming’ a través del web de la Catosfera o mitjançant Twitter amb l’etiqueta #catosfera.

Entre les activitats complementàries –del 23 al 28 de març- que s’han afegit al programa destaca la taula rodona que se celebrarà a la Facultat de Lletres de la UdG sota el títol La Universitat connectada: oportunitats i riscos de la comunicació digital al món acadèmic, o l’exposició “Portades de l’Ara. Quatre anys de periodisme creatiu” que inaugurarà el diari Ara a la Biblioteca Carles Rahola”.

Dissabte 28 de març la Catosfera clourà la seva primera edició a la ciutat de Girona amb 3 activitats participatives al voltant de la xarxa. Un taller de traducció de programari lliure a càrrec de SoftCatalà, una cryptoparty –taller en què s’explica com instal·lar, configurar i fer servir les eines bàsiques per a navegar i usar Internet de manera responsable- organitzada per ISOC-Cat i una viquimarató organitzada per Amical Viquipèdia amb l’objectiu d’ampliar i completar les biografies dels personatges del llibre Sobirania.cat del periodista Saül Gordillo.

> Informació complementària

Catosferagironainternetprogramacio

Lletres

36a edició de La Setmana del Llibre en Català

26/07/2018
Lletres

Se celebra la IIIa edició de Jardins de la Poesia

12/12/2012 6:48
Escenaris

Remenant els boscos de nit, una obra per reflexionar

25/04/2014 04:38
Escenaris

Torna el Festival Meeec! El Festival de Música de Carrer de Catalunya

21/04/2019

La Sala Versus Glòries estrena “ANGLE MORT” una comèdia de Roc Esquius i Sergi Belbel

L’obra juga amb la paraula i el gest, la tensió entre allò dit i no dit i amb dos espais que conflueixen simultàniament

Redacció.- La Sala Versus Glòries aposta per una comèdia per començar el 2021.  Angle mort, la nova producció d’Apunta Teatre, s’estrenarà el proper dimecres 20 de gener i estarà en cartellera fins el 21 de febrer. L’obra està escrita per Roc Esquius i Sergi Belbel, dirigida per Lluís Elías (antic membre de Els Joglars) i […]