Edició 4.779 (des del 27/09/2007)
Edició 4.779 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 1 desembre 2014

’30 dies per salvar El Llémena’ o el relat de com es van organitzar els veïns davant d’una agressió al territori

El llibre està narrat en primera persona pel periodista Xavier Cusell

El llibre tracta del procés d’oposició a una planta de tractament de salmorres projectat en una zona rústica de Sant Aniol de Finestres, la Garrotxa. Un text que pretén relatar com es van organitzar un grup de veïns per fer-hi front i arribar dins del termini de 30 dies a presentar una al·legació en temps i forma, a més d’altres iniciatives per frenar el projecte.

El projecte de planta de salmorra pretenia instal·lar unes basses d’assecat de la sal excendent d’un procés industrial, en una zona rústica d’alta fragilitat, una pretensió que molts veïns van considerar una amenaça per un entorn privilegiat com la Vall del Llémena i el riu. El llibre està narrat en primera persona pel periodista Xavier Cusell que és també regidor a l’oposició de l’Ajuntament de Sant Aniol de Finestres, encapçalant una agrupació d’electors independents. S’hi expressa la dificultat per compartir a vegades els posicionaments o les reflexions i estratègies per fer front a una crisi com la que es va viure en el petit municipi, una crisi que va ser local però pot ser exportable, és a dir “glocal”.

Per a l’edició i la difusió del llibre s’ha obert un projecte de micro-mecenatge a Tot Suma. De moment, hi ha concretada la campanya de presentació que es farà aquest mes de desembre: A Llagostera el dia 11 a la biblioteca municipal, a Sant Gregori el 16 a la biblioteca municipal, a Girona el 18 a la Llibreria 22 i el dia 19 de desembre a Calella, a la Biblioteca municipal.

El pròleg va a càrrec de Lluís Postigo, ex-alcalde de Llagostera i ex-diputat al Parlament, que es va donar a conèixer especialment per la lluita contra el ‘lobby elèctric’ pel traçat de la línia de les Gavarres. Un pròleg centrat en la demanda de pluralitat, transparència i participació ciutadana en l’activitat política.

LlemenallibresSant Aniol de FinestresXavier Cusell

ArtsExposicions

La nova exposició de la Sala d’Art Jove

13/04/2011 04:22
Cinema

Acte de nomenament del nord-americà Gregory Nava com a membre d?Honor de l?Acadèmia

02/12/2009
Exposicions

El Palau de la Música Catalana acull fins al 31 de maig l’exposició “Joan Miró: arrels”

16/05/2015
Cinema

El darrer film d’Isabel Coixet, amb Ben Kingsley i Penélope Cruz

17/04/2008 2:33''

The New Catalan Ensemble presenta Bestiari al Petit Palau, una producció sobre poemes de Josep Carner

El concert s’emmarca en les commemoracions de l’Any Carner, en el cinquantenari de la seva mort

Redacció.- El proper dimecres, 28 d’octubre, a les 20 h, al Petit Palau (Palau de la Música Catalana), The New Catalan Ensemble presenta Bestiari, una producció amb cançons originals del pianista, compositor i arranjador Joan Díaz (Barcelona, 1967) a partir d’una selecció de poemes del Bestiari de Josep Carner. El concert, que coincideix amb la […]