Edició 4.575 (des del 27/09/2007)
Edició 4.575 (des del 27/09/2007)
Titulars | dissabte, 8 desembre 2018

12 hores de música per la llibertat a Brussel·les

L'esdeveniment inclourà cuina catalana i una exposició fotogràfica per a commemorar la manifestació catalana a Brusel·les del 2017

Coincidint amb el 70è aniversari de la Declaració dels Drets Humans i un any després de la massiva manifestació catalana a Brussel·les –sota el lema Europe: Wake Up. Stand for Democracy– es cel·lebra avui dia 8 de desembre a la sala La Tentation de Brusel·les l’edició tardorenca del festival City Zen.

El festival està concebut com un espai de reivindicació dels drets humans, per seguir cridant l’atenció sobre la repressió i les creixents deficiències democràtiques que es viuen arreu del món mitjançant els llenguatges universals de la música, la gastronomia i l’art fotogràfic.

La sala La Tentation rebrà una quinzena de grups durant 12 hores de música: Els CatarresGerard Quintana i Josep ThióMiquel AbrasSenyor OcaKepa JunkeraGermà NegreEl Petit de Cal ErilErnest Crusats (La iaia), Germà Negre, la Banda de Matadepera i l’exiliat Valtonyc, entre altres, a més d’artistes belgues.

Durant tot el Festival es podrà degustar una excepcional gastronomia tradicional de qualitat realitzada pel col·lectiu La Cuina a Sils. Els vins negres, rosats i blancs seran de diverses denominacions d’origen catalanes, a càrrec d’Incavi.

Durant el Festival CityZen tindrà lloc l’exposició d’art fotogràfic Europe, Wake Up! per a commemorar la història manifestació catalana a Brusel·les del 7 de desembre del 2017. Les imatges són de quatre fotoperiodistes: Delmi Álvarez, Jordi Borràs, Lluís Brunet i Roser Vilallonga.

Les entrades anticipades per al festival, a un preu de 15 €, estan a la venda al web del festival, Cityzen.cat.

El Festival City Zen va néixer l’estiu de 2018 arran de la inauguració de l’exposició www.urnes.cat a Brussel·les, junt amb un bon grapat de conferències, concerts, presentacions editorials, etc. amb el subtítol 30 dies per escoltar totes les veus.

El Festival Cityzen l’organitza i produeix CATGlobal, amb la col·laboració de Homerecords, Scene Off, Enderrock, La Cuina a Sils, Incavi, OhYeah! i Republicat.cat

.músicacatalunyafestivalpresos politics

Escenaris

?Xafarderies? al Teatre Gaudí de Barcelona

06/08/2009
Lletres

Emma Vilarasau, protagonista a Litterarum 2011

04/04/2011
Cinema

Arriba ‘Declaración de guerra’, la gran revelació del Festival de Cannes

09/02/2012 01:33
Exposicions

Els móns de l’Islam a la col·lecció del Museu Aga Khan

27/12/2009