Edició 4.455 (des del 27/09/2007)
Edició 4.455 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 11 maig 2009

Yasmin Levy renova la tradició musical sefardita amb tocs orientals i les sonoritats de l?oud, el violoncel o la percussió

L?església de Sant Felip Neri de Barcelona acollirà demà el concert de presentació del disc ?Mano Suave?

Yasmin Levy acaba de publicar Mano Suave, pel que ha comptat amb la col?laboració de la cantant egípcia Natacha Atlas. A més de tres composicions pròpies, aquest disc conté cançons d?amor tradicionals cantades fa cinc segles pels jueus expulsats d’Espanya. Yasmin ha estat nominada per als BBC World Music Awards en cada una de les edicions dels últims 3 anys.
Nascuda a Jerusalem el 1975, Yasmin Levy va entrar en contacte amb la cultura i la cançó ladina a edat molt primerenca. El seu pare, Yitzhak Levy, un eminent musicòleg especialitzat en la investigació i la preservació de la cultura judeoespanyola del segle XV, va consagrar gran part de la seva vida a recopilar cançons sefardites en deu llibres amb cançons religioses i quatre amb cançons profanes. Ha estat la seva filla qui veritablement ha reviscut amb la seva veu aquestes cançons.

A Romance and Yasmin, el seu debut discogràfic el 2001, interpretava un conjunt de cançons tradicionals sefardites amb so oriental i instruments àrabs. Amb ell, Yasmin Levy va provocar una petita revolució en l’escena internacional de la música ladina, a l’abandonar l’acompanyament tradicional de la guitarra espanyola i tornar a instruments originals com l’oud, el violí, el violoncel, la percussió i el piano. Els elements orientals de la seva música també van causar un petit enrenou entre els més puristes.

Pel seu segon treball, l’artista israeliana va viatjar a Sevilla, on el seu cant es va contagiar de les sonoritats del flamenc com es percebria al disc La Judería, editat el 2004.

> Informació complementària

barcelonadisc

Videoclips

La Pegatina

14/10/2009 2:32
Música

Els Amics de les Arts obren les votacions per decidir el seu repertori al CanetRock

19/05/2015
Videoclips

Blat d’or

25/02/2010 02:58
Lletres

Rafael Vallbona publica ‘Dits enganxosos’, una novel·la negra situada a la Barcelona post-olímpica, preqüela de ‘El tant per cent’

27/01/2016