Edició 4.747 (des del 27/09/2007)
Edició 4.747 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 7 març 2015

XV Concurs de maquetes Sona 9

Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio – iCat.cat i Enderrock convoquen la quinzena edició del Sona 9 farcida de novetats

Des de l’1 de març i fins al 15 d’abril s’obre el període d’inscripció de la quinzena edició del concurs de maquetes Sona 9 al portal web www.sona9.cat. La plataforma emergent més important de l’escena musical catalana es dirigeix a grups i cantants de qualsevol estil musical que presentin almenys tres cançons pròpies en català. Els artistes han de superar al llarg de nou mesos diverses proves en directe i a l’estudi fins a la final que se celebra el mes de novembre a la sala Apolo de Barcelona.

El Sona 9 està organitzat per Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio – iCat.cat i la revista Enderrock, amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i el patrocini d’Estrella Damm. En els 15 anys de vida han passat pel concurs prop de 3.000 artistes i s’han donat a conéixer noms tan destacats com Manel, Els Amics de les Arts, La Iaia, Nyandú, The Mamzelles, Macedònia o Coriolà, entre molts altres, que han renovat i revolucionat el panorama musical.

Per commemorar la quinzena edició, el Sona 9 ha ampliat i reforçat els premis i la difusió del concurs perquè sigui encara més atractiu i referencial, en col·laboració amb Canet Rock, Arts Santa Mònica i el Centre Blanquerna de Madrid. D’entre tots els inscrits, el 23 d’abril el jurat triarà els 18 artistes que passaran a la següents fases i a més podran participar a la nova final de la votació popular, el guanyador de la qual obtindrà 1.000 euros en material musical i actuarà al festival Canet Rock.

Com a novetat, el Sona 9 també oferirà una tanda de concerts preliminars que s’enregistraran en format de clip audiovisual amb un minireportatge de cada grup o solista, i es difondran a través de les xarxes socials i les televisions associades. A més, a partir d’aquesta edició tots els finalistes podran actuar al Centre Cultural Blanquerna Madrid en un concert promocional i el guanyador podrà fer una estada en una alberg de la Generalitat.

El premi Sona 9 per al guanyador del concurs és la gravació i edició d’un disc amb un productor professional, una gira de concerts per Catalunya i la gravació d’un videoclip. El segon classificat – premi Joventut grava un CD-EP en un estudi professional i fa una gira de concerts per Catalunya. El tercer classificat i premi Èxit, també enregistra un EP.

En motiu del quinzè aniversari també es muntarà una mostra gràfica de la trajectòria del concurs i els grups que hi ha participat, i es realitzaran programes especials a iCat.cat (Sona 9, dilluns a les 23 h) i Catalunya Ràdio.

> Informació complementària

Catalunya Ràdioconcursenderrocksona 9

Arts

Les excavacions al jaciment medieval de Santa Creu de Rodes posen al descobert una gran superfície amb noves estructures de cases

15/08/2020
Lletres

Costa presenta la reedició del llibre que tractava la història de l’Autonomista

19/04/2019 5:04''
Escenaris

Tot a punt per a Fira Tàrrega 2017 amb 848 professionals inscrits i 476 artistes acreditats

05/09/2017
Música

Comença el Festival Connexions al Music Hall de Barcelona

22/10/2012

Es posa en funcionament un nou recurs sonor de Visitmuseum al Museu d’Art de Sabadell

Amb l’objectiu de complementar i enriquir la visita presencial del museu i ser accessible al turisme estranger

Redacció.- El Museu d’Art de Sabadell ha posat en funcionament un nou recurs interpretatiu a la seva exposició permanent en el marc del programa Visitmuseum. Els museus catalans a les teves mans, promogut pel Departament de Cultura i el Departament d’Empresa i Coneixement amb l’objectiu de complementar i enriquir la visita presencial del museu i […]