Edició 4.669 (des del 27/09/2007)
Edició 4.669 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 14 gener 2020

Els XI Premis Carles Rahola de Comunicació Local reben 69 treballs de 82 participants

La VI Beca dels Premis Carles Rahola, destinada a periodistes col·legiats i convocada per l’Ajuntament de Girona, ha rebut tres propostes

Redacció.- A l’onzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, organitzats per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, s’hi han presentat 69 treballs elaborats per 82 autors, unes xifres que creixen significativament respecte l’anterior edició, quan va haver-hi 55 treballs i 51 participants.

La categoria que ha registrat més participació ha estat la de millor fotografia de premsa, que ha rebut 29 treballs presentats per onze professionals; seguida de la de millor treball en premsa, amb 23 treballs elaborats per 25 periodistes. Al Premi Miquel Diumé al millor treball en ràdio hi opten set programes realitzats per 29 persones, mentre que a la categoria de millor informació digital s’hi ha presentat cinc propostes elaborades per deu participants. En l’apartat de millor treball en televisió s’hi han presentat quatre programes i sis autors. Tan sols un treball, presentat per una persona, opta a millor iniciativa de comunicació institucional i, malauradament, la categoria de millor projecte de comunicació periodística no ha rebut cap proposta.

Totes les categories dels Premis estan dotades amb 1.000 euros, llevat de la del millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros (però que aquest any ha quedat deserta).

La VI Beca dels Premis Carles Rahola, convocada per l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona, està dotada amb 3.000 euros i vol fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines, i s’adreça, en anys alterns, a periodistes col·legiats i a estudiants universitaris. En aquesta edició estava destinada a professionals, i s’hi han presentat tres candidatures.

Els noms dels guanyadors dels XI Premis Carles Rahola de Comunicació Local es faran públics en el transcurs de l’acte de lliurament dels guardons, que tindrà lloc el dijous 20 de febrer, a les vuit del vespre, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona. Els presentadors de la gala seran els actors Rafel Faixedas i Carles Xuriguera. Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local tenen com a objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines ifomentar la creativitat informativa en qualsevol format, àmbit i estructura.

Vuitena Setmana dels Rahola

La Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la biblioteca pública Carles Rahola i la Universitat de Girona, estan preparant la Vuitena Setmana dels Rahola, prèvia al lliurament dels guardons. La programació inclou diversos actes públics centrats en la comunicació i l’actualitat, i es presentarà a principis del mes de febrer.

Carles RaholacomunicacióPremi Carles Rahola

ArtsExposicions

Lluïsa Faxedas, comissària de l’exposició ‘El Gran Dia de Girona. Anatomia d’un quadre’

12/12/2010 08:21
Música

Arriba la 3a edició d’Hemnes Festival

01/08/2016
ArtsTendències

Entrevista a Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya

21/03/2012 5:08
Música

L’artista emergent presenta el seu primer treball en el marc del Black Music Festival

03/03/2016

El Museu d’Història de Barcelona ofereix l’espectacle literari musicat Paraules i sons de Barcelona

Als jardins del MUHBA Vil·la Joana

Redacció.- El Museu d’Història de Barcelona – MUHBA ens convida, el 16 de juliol, a un espectacle literari molt especial a l’exterior del MUHBA Vil·la Joana, casa Verdaguer de la literatura de Barcelona. Paraules i sons de Barcelona. Itinerari literari per la ciutat del XIX i XX és un recorregut amb contrapunt musical pels relats […]