Edició 4.429 (des del 27/09/2007)
Edició 4.429 (des del 27/09/2007)
Titulars | dissabte, 23 març 2013

We are the Catalans

En l’actualitat, una trentena de futbolistes, tècnics i directius catalans formen un mosaic de perfils, de vivències i de clubs, des d’Exeter fins a Blackburn i de Swansea fins a Brighton. Aquesta és la seva història

En plena efervescència del model futbolístic del Barça, la Premier League anglesa es reforça any rere any com la competició més atractiva del món. El prestigi de l’escola catalana i la meticulosa organització dels campionats professionals anglesos han creat un cercle virtuós que ha dut desenes de futbolistes, tècnics i directius del país a clubs de la Gran Bretanya, tradicionalment poc receptius a les influències externes. Des de campions d’Europa fins a jornalers de les divisions inferiors, passant per entrenadors reputats, tots detallen les seves vivències a We Are The Catalans.

Àlex Castells i Jordi Sunyer guien el lector en un recorregut de nord a sud i d’est a oest d’Anglaterra per conèixer aquests emigrants de la pilota i descobrir, a través dels seus ulls, com la lliga anglesa ha esdevingut la més prestigiosa del futbol mundial. Al mateix temps, els autors exploren ciutats i paisatges i recuperen noms i històries sorprenents per traçar, a l’estil d’una petita guia de viatge, un retrat social i cultural del país que va codificar el futbol modern.

> Informació complementària

2013alex castellsanglaterracatalansfutboljordi sunyerllibrevivencies

Tendències

Pau Garcia-Milà, fundador d’eyeOS i comunicador

21/03/2013
Arts

‘El juego del ángel’ arrassa com el llibre més venut en castellà i ‘L’últim patriarca’, és el més venut en català

23/04/2008
Escenaris

Roser Batalla intepreta un dels personatges de l’obra El principi d’Arquímedes

04/04/2013 06:46
Escenaris

La marca Catalan! Theatre viatja al Cinars del Canadà i al Mercartes de Sevilla

17/11/2008