Edició 4.697 (des del 27/09/2007)
Edició 4.697 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 8 setembre 2015

Viasona celebra el seu 5è aniversari amb un projecte de microfinançament per seguir creixent

El web afronta aquesta nova etapa com a líder destacat de la música en català a la xarxa

El projecte musical Viasona es va presentar públicament el 8 de setembre de 2010, avui fa exactament 5 anys, amb una proposta inèdita. L’objectiu era i és, tan senzill com ambiciós: crear una gran enciclopèdia digital de la música en català que recopilés tota la música de la història en un sol web.

Després de 5 anys d’aquella posada en marxa, Viasona ha assolit xifres rellevants: més de 3.250 grups, més de 7.000 àlbums, més de 55.000 cançons, més de 5.000 portades, més de 400 blogs, més de 16.000 àudios i més de 22.000 vídeos. Aquest patrimoni musical abraça més de mig segle d’història musical catalana, amb prop del 50% de material inèdit fins al moment a Internet, i permet l’accés a través d’un cercador intel·ligent, així com accés específic per any, per discogràfica, per ciutat o per paraula. El servei suma una audiència mitjana de més de 100.000 usuaris únics mensuals (segons dades d’OJD), convertint Viasona en el principal web de música en català a la xarxa.

Ara, els seus responsables volen continuar creixent, i per fer-ho han posat en marxa un projecte de micro-finançament, on es demana la col·laboració de tothom per tal d’aconseguir 7.500€, com a part del pressupost que farà falta per permetre consolidar les reformes necessàries. La iniciativa ha comptat amb el suport i la col·laboració d’algunes de les principals discogràfiques del país, així com diferents festivals musicals, grups de música i altres entitats de referència cultural.

La nova pàgina vol centrar el seu creixement en 3 grans eixos:

– Estructura: amb un nou disseny de tecnologia responsive, adaptable a tots els dispositius (PC, tauleta i mòbil).

– Integració: ampliant els serveis musicals vinculats, afegint noves plataformes musicals com Deezer o Google Play als serveis musicals existents, com Spotify, Youtube, iTunes o Amazon.

– Seccions: ampliant la pàgina actual amb una nova secció d’actualitat informativa musical i cultural, i una altra secció d’agenda musical interactiva, que dotin Viasona de més contingut, no lligat únicament a la introducció de noves lletres. D’aquesta manera, a més, es podrà creuar informació de valor afegit entre les diferents seccions de la pàgina de manera automàtica.

Viasona és un projecte de l’empresa Tirabol Produccions, que gestiona també l’edició de Racó Català, diari digital líder en la franja juvenil a Internet, així com del portal de blogs Blog.cat.

Enllaç al micromecenatge http://www.totsuma.cat/projecte/1350/ajudans-a-fer-mes-gran-viasona

> Informació complementària

.músicainternetTirabolViasona

Música

Kepa Junkera presenta el seu nou treball ‘FOK’

12/12/2017 02:57"
Cinema

Comença la 3a edició de Dart, l’únic festival de cinema documental sobre art contemporani

28/11/2019
Arts

L’exposició fotogràfica «Dalí, Breaking News» s’inaugura a Brussel·les, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya

14/09/2015
Cinema

Alex Ross Perry al Festival Americana

01/03/2018

S’inicien els treballs arqueològics a la vil·la romana dels Munts, a Altafulla, al Tarragonès

El jaciment romandrà obert durant els treballs d’excavació

Redacció.- Han començat al jaciment de la vil·la romana dels Munts, a Altafulla, a la comarca del Tarragonès, l’excavació arqueològica prèvia a la intervenció arquitectònica de la coberta interpretativa de la residència principal de l’antiga vil·la romana. El treball de camp té una durada prevista de sis setmanes i té un cost de 69.684,69 €. […]