Edició 4.698 (des del 27/09/2007)
Edició 4.698 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 19 març 2020

Els vampirs prenen el control de les xarxes de CaixaForum

CaixaForum desplega una programació especial de continguts digitals amb la presentació de la Setmana Vampírica a les seves xarxes socials

Redacció.- CaixaForum ha desplegat una programació especial de continguts digitals per a les properes setmanes, sumant-se d’aquesta forma a la campanya #JoEmQuedoaCasa. Després del tancament de centres degut a la crisi del coronavirus, seguint les recomanacions de les autoritats i amb l’objectiu de seguir difonent la cultura, ”la Caixa” ha llançat des d’aquest dimecres una línia especial de continguts digitals amb la presentació de la Setmana Vampírica a les seves xarxes socials, al fil de l’exposició Vampirs. L’evolució del mite, inaugurada recentment a Madrid. Aquests éssers foscos seran els protagonistes dels canals oficials de Twitter, Instagram i Facebook dels centres culturals de ”la Caixa” mostrant-se des de múltiples vessants: cinematogràfica, literària, artística i musical.

El primer dia de la Setmana Vampírica, la llegenda negra del cèlebre Nosferatu, del director de cine F.W. Murnau, i la seva ombra planarà sobre tots els seguidors de CaixaForum. A través de vídeos, fotos i continguts, els seguidors podran aprofundir en curiositats que van marcar el rodatge de Nosferatu, una simfonia del terror (1922), pel·lícula basada en el clàssic de Dràcula de Bram Stocker.

Per la Setmana Vampírica, també desfilaran històries relacionades amb la pel·lícula Dràcula (1931), de Tod Browning, que van immortalitzar els actors Helen Chandler i Béla Lugosi, amb una identificació total amb aquest personatge. La seductora imatge de Lugosi d’aristòcrata eslau amb capa i engalanat de blanc i negre es va convertir en la imatge més identificable del personatge, adaptat per molts altres durant dècades de la història del cinema. El Drácula 73, d’Alan Gibson, que per primer cop projectava un primer pla que revelava els ulls injectats en sang, els ullals completament descoberts, la boca palpitant i rajant goterons de sang, serà un altre dels protagonistes de la setmana temàtica.

Los labios rojos, del director belga Harry Kümel, es va convertir en títol de culte del gènere tant a Europa com a EE.UU. i centrarà un fil de curiositats i continguts relacionats, per donar pas als vampirs versió dandy que va plasmar l’artista estadounidenc Wes Lang a la pintura Fuck the facts. La Vampirella, del còmic de Forrest J.Ackerman, serà un altre dels reclams.

caixaCaixaforumvampirxarxes digitalsxarxes socials

Tendències

Torna a la Fira Avícola Raça Prat el Fira Tapa Pota blava i Carxofa Prat més gastronòmic

06/12/2015
Arts

La Fundació Barraquer organitza la seva primera exposició d’Artistes Solidaris

06/03/2012

La plaça dibuixa, urban sketching a la Sala Llimona

29/06/2015
Escenaris

Un festival de moviment responsable: el Sismògraf Olot presenta una nova edició que repensa present i futur

10/02/2020

Un projecte de la Universitat de Girona recorre la història i el present de 10 barris de la ciutat

Hi han participat 40 alumnes del Grau de Comunicació Cultural

Redacció.- La Universitat de Girona acaba de presentar el projecte “Itinerari pels barris de Girona”, una plataforma digital que permet conèixer la història i el present de 10 barris de la ciutat a través de vuit itineraris. El treball, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, va destinat als gironins i gironines per […]