Edició 4.372 (des del 27/09/2007)
Edició 4.372 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 5 octubre 2016

Una trentena d’artistes s’apoderen del MUME per denunciar la crisi dels refugiats

L’exposició multidisciplinària i itinerant 'fugiRfugi' es podrà veure del 7 d’octubre al 9 de novembre

Redacció.- La inauguració d’aquesta exposició serà el divendres dia 7 d’octubre a les 20 hores i comptarà amb la presència de Sònia Martínez, alcaldessa de La Jonquera i presidenta del Consorci del MUME, i Pilar Farrés, coordinadora d’Empordoneses. fugiRfugi, l’exposició estrella d’Empordoneses 2016, clou la seva gira per l’Alt Empordà amb una nova itinerància al Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera. Després d’haver-se mostrat amb èxit a Roses (Ca l’Anita) i Figueres (Casa Empordà), aquesta exposició col·lectiva i multidisciplinària que aplega el treball d’una trentena d’artistes de la comarca, arriba al MUME el proper divendres 7 d’octubre. La inauguració serà a les 20 hores i comptarà amb la presència de Sònia Martínez, alcaldessa de La Jonquera i presidenta del Consorci del MUME, Pilar Farrés, coordinadora d’Empordoneses, i Narcís Coderc, professor d’art i creador, que farà la glosa de l’acte. fugiRfugi. Una trentena d’artistes de diferents disciplines (pintors, escultors, performers, escriptors, ballarins, etc.) presenten les seves creacions, les quals tenen totes un mateix fil conductor: el concepte de Refugiat, atesa la situació d’emergència humanitària que viu Europa des de l’estiu passat. Empordoneses pretén així promoure el debat i sacsejar les consciències sobre un fet candent de l’actualitat. Artistes participants: Mercè Cuartiella, Mònica Grygier, Fiona Morrison, Clara Gassiot, Carme Sanglas, Tura Sanz Sanglas, Ramon Fort, Núria Surribas, Joan Casellas, Esther Julià, Mònica Quintana, Yvonne Heinnert, Ron de la Fuente, Ester Marcos, Lluís Bosch, Elisa Casanoves, Narcis Coderch, Montse Cufí, Jordi Casals, David Ruiz, Àngel Burgas, Mònica Soler Ranzani, Josep Pérez, Isabel Guzmán, Cristina Vilà, Jacint Casademont, Alejandro Mañas, Pilar Farrés, Irene Gras i Jordi Font.
Durant la presentació es durà a terme l’actuació de la Companyia de Dansa El Paller (Dolo Yglesias i Emma Teixidor ) amb la performance Willkommen.

exilila jonqueraMUME

Exposicions

Darrers dies de les exposicions commemoratives dels 70 anys de la fi de la II Guerra Mundial i de l’alliberament dels camps nazis al Museu d’Història de Catalunya

13/10/2015
Lletres

Entrevista Blanca Busquets, guanyadora Premi Llibreter-Literatura Catalana 2011

15/06/2011
Cinema

El nou film de Paul McGuigan

18/02/2009 2:47''
Música

La Mirona presenta la nova temporada

06/09/2018