Edició 4.194 (des del 27/09/2007)
Edició 4.194 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 11 desembre 2012

Una Olimpíada del disseny

Durant dues jornades tindrà lloc el seminari “Barcelona 92, una olimpíada del disseny”

La presentació serà avui a les 17 hores a l’Espai 4 del Pala de la Virreina a càrrec de Jaume Ciurana, tinent d’alcalde de Cultura de la ciutat de Barcelona, entre altres personalitats. El seminari es realitzarà avui i demà.

Hi participaran alguns dels artífexs més destacats del disseny dels Jocs, entre els que destaca Javier Mariscal, autor de la mascota olímpica. Algunes de les peces dissenyades per aquests artistes formen part de les col·leccions dels Museus del Disseny Hub Barcelona, i actualment i fins el 30 de desembre es poden visitar a l’exposició De l’Objecte únic al Disseny de Producte al Palau de Pedralbes.

Aquest any es commemora el vintè aniversari de la celebració de la XXV olimpíada de l’era moderna a Barcelona. Va ser un esdeveniment capaç d’aglutinar els esforços del bo i millor de la ciutat, que va transformar-la profundament i que la va situar al mapa com no s’havia fet mai. En el context olímpic de Barcelona’92 el disseny va esdevenir el centre d’una nova imatge de la ciutat i el catalitzador d’importants aspectes culturals, tecnològics i industrials.

Els dissenyadors, les escoles i les institucions s’hi van implicar generosament. Tot això va donar a Barcelona una projecció internacional extraordinària i va contribuir en gran manera a posicionar-la com a meca del sud d’Europa de la creació i del disseny.

Avui passats vint anys, amb la perspectiva que dóna el temps,es pot fer una lectura més crítica d’aquella “olimpíada del disseny” i veure quins van ser els valors i l’estètica que es van transmetre i quin sentit tenien en aquell final del segle XX quan l’era d’Internet encara no havia arribat. A més, a part d’investigar i donar a conèixer l’obra i l’ideari dels dissenyadors dels jocs es preten possar-los en contacte amb les joves generacions de dissenyadors.

> Informació complementària

barcelona 92jocs olímpics barcelonatransformació barcelona

Cinema

El Festival de Sitges i el Primavera Sound sumen forces

03/05/2016
Escenaris

Manel Camp Trio estrena l?espectacle Miscel·lània al Teatre Fortuny de Reus

01/06/2012
Escenaris

CaixaForum Barcelona dedica una vetllada a la màgia i l’ocultisme

21/08/2017
Arts

El Museu Nacional rep la donació de 254 fotografies del mestre pictorialista Casals i Ariet

01/12/2018