Edició 4.806 (des del 27/09/2007)
Edició 4.806 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 22 maig 2014

Una nit de les revistes i la premsa en català

Els comunicadors Mònica Terribas i Jordi Basté reben de manera conjunta el Premi Especial de la Nit

Ahir, dimecres 21 de maig es va celebrarar al Convent dels Àngels de Barcelona, la primera edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, el principal acte institucional impulsat per les tres associacions de publicacions en català (APPEC – editors de revistes i digitals, ACPC – premsa comarcal i AMIC – mitjans d’informació i comunicació) per fer entrega dels guardons anuals als millors editors i publicacions. Els guardonats de la I Nit de les Revistes i la Premsa en català van ser:

Vallesos va ser guardonada amb el  Premi a la Millor Revista per oferir una informació de qualitat vinculada a la seva àrea geogràfica i a la recuperació de la memòria històrica i el patrimoni en una simbiosi de rigor en els continguts i disseny.

El Premi a la Millor Publicació de Premsa Comarcal ha estat per  Som Garrigues. Per haver-se convertit en un mitjà indispensable en la vida econòmica i social de Les Garrigues, promogut des de la societat civil a través de la tasca dinamitzadora de l’Associació Cultural Garriguenca de Comunicació. La Butxaca també ha rebut  el Premi a la Millor Publicació de Premsa Gratuïta. Una aposta de proximitat, gratuïta i innovadora que neix fa quinze anys i que s’ha consolidat com l’agenda de Barcelona en una suma d’exhaustivitat i prescripció.

Pel que fa a les publicacions digitals, Auriga per haver-se convertit en un referent de la difusió de les nostres arrels, no només en l’àmbit científic del món clàssic sinó també entre el públic generalista ha estat premiada amb el Premi a la Millor Publicació Digital. D’altra banda, Edicions Cavall Fort pel seu caràcter innovador en la captació de nous lectors fent ús de la imaginació i la creativitat en cada una de les seves accions va guanyar el Premi a la Millor Empresa Editora.

El Premi a la Millor Nova Publicació va ser per Viaempresa.cat amb motiu de  l’encert en proporcionar un espai de comunicació amb informació funcional per contribuir a dinamitzar el teixit productiu i empresarial de Catalunya i fomentar l’ocupació. I per acabar, el Premi al Millor Reportatge ha estat per  Els negats de l’estany de 1913, de la Revista de Banyoles pel seu treball d’investigació que aborda la tragèdia des de l’interès local, històric i documental. L’anàlisi d’uns fets que van provocar que la ciutat visqués d’esquena al llac durant prop de 50 anys.

Durant la celebració, també es va concedir el Premi especial de la nit que han compartit Mònica Terribas i Jordi Basté per una trajectòria d’èxit en els mitjans de comunicació i el periodisme en general, per la seva tasca de construcció nacional de l’espai català de comunicació amb el mateix l’esperit que emana de la voluntat dels editors catalans: proximitat, especialització, rigor, qualitat… i en català.

 

 

> Informació complementària

Cavall FortcomunicacióeditorialinformacióJordi BastéLa butaxacallengua catalanamitjansmonica terribasNit de les Revistes i la Premsa en catalàpremsa

Escenaris

El TNC acull ‘El misantrop’, la gran comèdia sobre la hipocresia humana

07/06/2011 06:17
Escenaris

L’Espai Gironès fa vibrar el públic amb quatre concerts de música acústica

26/07/2018

Òmnium Cultural i Els Dragons Catalans s?uneixen per la llengua i l?oficialitat de les seleccions esportives catalanes

13/02/2009
Música

El músic de Sitges Jimmy Malla presenta el seu primer disc, ‘El rincón de la calma’

05/03/2012 07:10

El Teatre Kursaal de Manresa reinicia la programació amb l’espectacle multidisciplinar Flotados XL

Un muntatge multidisciplinari i molt visual, guardonat amb el Premi MAX al millor espectacle de teatre de carrer 2019

Redacció.- El proper dimecres 25 de novembre el Kursaal de Manresa obre de nou les portes al públic, després de 3 setmanes de tancament forçat per la pandèmia de la covid-19, i ho fa amb l’espectacle amb el què havia de celebrar els 5.000 dies de la seva reinauguració, el passat 30 d’octubre. La notícia […]