Edició 4.221 (des del 27/09/2007)
Edició 4.221 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 9 gener 2012

Una editorial de la Bisbal d’Empordà publica el primer llibre de fotografies per a iPad de l’estat

Atem Books també acaba de presentar un llibre per a iPad encarregat pel Centre de Cultura Contemporània de Kiev

L’editorial Atem Books i Ubicuo Studio, projectes amb seu a la capital baixempordanesa que dirigeixen la fotògrafa Emma Llensa i la il·lustradora Maria Cerezo, acaben de publicar el primer llibre de de fotografies per a iPad de l’Estat espanyol. Des del mes de desembre passat ja es pot adquirir Tusk, un llibre digital centrat en el treball de la fotògrafa gallega Ana Cabaleiro que, paradoxalment, només treballa amb fotografia analògica.

Emma Llensa i Maria Cerezo són dues artistes residents a la Bisbal d’Empordà que l’any 2009
van decidir promoure altres artistes emergents i van fundar l’editorial Atem Books. Des del
2009 han estat publicant mensualment Carpaccio Magazine, una revista online de fotografia i il·lustració que ha esdevingut una guia d’il·lustradors i fotògrafs emergents d’arreu del món. A més, cada trimestre, publiquen una edició impresa de Carpaccio Magazine com a resum de les edicions online. Fins ara, Carpaccio Magazine ja ha publicat 32 revistes online i 18 revistes impreses amb els treballs de més de 900 artistes de 50 països. Atem Books també ha publicat 24 llibres monogràfics i fanzines, en total 42 publicacions
impreses.

Recentment, les dues artistes, juntament amb el programador Marc Guardiola, han creat
Ubicuo Studio, amb l’objectiu de desenvolupar els seus llibres i aplicacions per a iPad i
iPhone, i s’han convertit en un dels estudis especialitzats en aquests serveis i el primer a
Catalunya.

No Art, també en versió iPad

El segon projecte desenvolupat per Ubicuo Studio és No Art, un llibre per a iPad encarregat per M17, el Centre de Cultura Contemporània de Kiev sobre el treball de les fotògrafes craïneses Vitaliy i Elena Vasilieva. La versió digital i la versió impresa d’aquest llibre es van presentar el 22 de desembre a Kiev, a la inauguració de l?exposició No Art.

El projecte més immediat d’Ubicuo Studio és la versió per a iPad d?Unlimited Sobrassada, un llibre dedicat al poeta menorquí Jaume C. Pons Alorda i a l?il·lustrador Tòfol Pons, que Atem Books va publicar el 2011. La versió digital inclourà vídeos i àudios del poeta recitant la seva obra que es gravaran en diversos espais emblemàtics de la ciutat de Barcelona i un vídeo de l?il·lustrador realitzant un mural en directe. Unlimited Sobrassada (versió iPad) es publicarà el mes de febrer.

> Informació complementària

bisbalculturallibre

Música

Pierre-Laurent Aimard interpretarà el llibre primer d’’El clavecí ben temperat’ en el marc del cicle Palau 100 Bach

11/01/2015
Escenaris

La Sala Beckett inaugura la nova temporada amb un concert de Clara Peya amb convidats especials

12/09/2018
Tendències

Diversió, música i tendresa al nou espectacle familiar de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859

25/12/2014
Arts

L’exposició ‘Extensions’ reuneix al Castell de Sant Ferran de Figueres les mostres de cinc consagrats artistes altempordanesos

02/12/2009