Edició 4.859 (des del 27/09/2007)
Edició 4.859 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 5 octubre 2015

Un total de 2.000 nens i nenes han participat en la festa ‘Disfruita-lax10’ de tastos de fruita a Mollerussa per celebrar els 10 anys de la campanya ‘Disfruita-la’

La festa ha estat organitzada per Unió de Pagesos i l’Ajuntament de Mollerussa

Un total de 2.000 nens i nenes d’educació primària, d’entre 5 i 12 anys, d’escoles de les comarques del Pla d’Urgell, Urgell i Segrià, han participat avui en la festa Disfruita-lax10 celebrada al Pavelló Firal de Mollerussa (Pla d’Urgell), organitzada per Unió de Pagesos i l’Ajuntament de Mollerussa, per celebrar el 10è aniversari de la campanya Disfruita-la de tastos de fruita dolça. L’acte ha comptat amb el suport del sector de la fruita dolça de Lleida per tal de promocionar la zona com a gran productora.

En el tast han participat 2.000 nens i nenes de 17 escoles del Segrià, Pla d’Urgell, Urgell i la Noguera: Escola Les Arrels, Escola Mestre Ignasi Peraire, Escola Fundació Vedruna El Carme i Escola Pompeu Fabra, de Mollerussa; Escola Minyons d’Urgell (Fondarella); Escola Antoni Bergós (Lleida), Escola Francesc Feliu (Aitona), Escola d’Almenar (Almenar), Escola El Timó (Sidamon), Escola El Roser (El Poal), Escola Arnau Berenguer (El Palau d’Anglesola), Escola El Sitjar (Linyola), Escola Mare de Déu de l’Horta (Ivars d’Urgell), Escola Joaquim Palacín (Bellvís), Escola Bonavista (Bellcaire d’Urgell), Escola Sant Joan (Benavent de Segrià) i Escola Vedruna Bellpuig (Bellpuig).

A tots els nens i nenes participants se’ls ha lliurat una carmanyola amb forma de poma amb fruita de temporada tallada (pomes, peres, nectarines, figues i prunes). L’objectiu és que la carmanyola sigui reutilitzada posteriorment pels infants per portar fruita a l’escola i d’aquesta manera donar continuïtat a l’actuació implicant a les famílies amb la responsabilitat de proporcionar-los fruita.

La campanya Disfruita-la va començar l’any 2005 i des de llavors hi han participat més de 40.000 escolars de tot Catalunya. Al programa Disfruita-la se li va concedir el 2011 un dels premis Estrategia Naos 2010 que atorga el Ministeri de Sanitat, concretament el corresponent a la categoria de promoció d’una alimentació saludable en l’àmbit escolar. Els premis NAOS tenen com a objectiu la defensa de la nutrició, l’activitat física i la prevenció de l’obesitat.

Unió de Pagesos també va organitzar l’any 2012 un macrotast de Disfruita-la a Lleida en el que van participar 3.500 nens i nenes de 33 escoles de les comarques del Segrià i el Pla d’Urgell.

El tast de Disfruita-lax10 ha comptat amb l’actuació del grup d’animació infantil La Cremallera, que ha interpretat la cançó de la festa de la fruita Disfruita-la xic, a més de temes propis i versions de cançons populars i de cercavila. Els nens i nenes han rebut un díptic amb la lletra de la cançó de la festa.

A més, ha participat el Sr. Postu, personatge lleidatà conegut per haver promogut el fenomen anomenat postureig a les xarxes socials, a més d’haver fet promoció de la fruita de Lleida amb el repte #FruitaDeLleidaChallenge per tal conscienciar els consumidors del futur perquè mengin fruita habitualment.

Disfruita-laEscolesfruitalleidaMollerussaPla d'urgellSegriàUrgell

Arts

Nina & l?Orquestra de Cadaqués acomiadaran l?any amb un recorregut per la història dels musicals

27/07/2012
Cinema

Ventura Pons, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2015

26/11/2014
Turisme

Pep Nogué és gastrònom i el creador de la cervesa Keks

01/09/2009 07:58''
Escenaris

L’ESPECTACLE EL DIRIGEIX BÁRBARA GRANADOS, AMB MÚSIQUES DEL SEU BESAVI ENRIC GRANADOS, DEL SEU AVI EDUARD GRANADOS, D’ELLA MATEIXA I TAMBÉ AMB REINTERPRETACIONS D’APUNTS TROBATS EN DOCUMENTS FAMILIARS

18/07/2018

Segona jornada de l’itinerari Arts per educar en la incertesa, «Aprendre que ens necessitem els uns als altres»

amb la participació del filòsof Santiago Alba Rico, l’actriu Rosa Gamiz i les mestres Natàlia Nadal i Anna Figueras

Redacció.- L’emergència sanitària arrel de la Covid-19 ha obligat els centres educatius a reinventar-se per garantir el compliment de mesures com la distància de seguretat, la separació per grups bombolla o l’ús de la mascareta. Aquestes mesures han tingut efectes directes sobre el benestar emocional i físic de la comunitat educativa, així com en l’aprenentatge […]