Edició 4.808 (des del 27/09/2007)
Edició 4.808 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 7 agost 2020

Un projecte de la Universitat de Girona recorre la història i el present de 10 barris de la ciutat

Hi han participat 40 alumnes del Grau de Comunicació Cultural

Redacció.- La Universitat de Girona acaba de presentar el projecte “Itinerari pels barris de Girona”, una plataforma digital que permet conèixer la història i el present de 10 barris de la ciutat a través de vuit itineraris. El treball, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, va destinat als gironins i gironines per tal que coneguin en profunditat els seus barris.

“És important trobar vies de col·laboració entre la ciutat i la universitat. Des de l’Ajuntament vam col·laborar en aquest projecte perquè serveix per posar en valor la vida als barris, la seva història i sobretot la seva gent. Amb treballs com aquest ens impliquem en la difusió i la millora del coneixement dels nostres barris, i per tant tot Girona hi surt guanyant”, afirma l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

La plataforma, accessible des de qualsevol classe d’aparell digital, permet recórrer i experimentar de manera virtual i física indrets, carrers, places i moments dels barris de la ciutat, així com escoltar la veu de personatges representatius de cada indret. El projecte inclou 10 barris: Font de la Pólvora, Pont Major, Germans Sàbat, Montjuïc, Santa Eugènia, Can Gibert del Pla, Sant Narcís, Torre Gironella, Les Pedreres i Vila-roja. A banda de poder realitzar els itineraris de manera virtual, està previst poder-los fer en un futur pròxim de manera presencial, amb la participació, si s’escau, del teixit associatiu veïnal.

El treball, concebut i dirigit per Lluís Costa, director científic del Campus de Comunicació Cultural i Corporativa de la UdG i investigador principal del Grup de Recerca Comunicació Social i Institucional de la mateixa universitat, es va plantejar en el context d’una assignatura del Grau de Comunicació Cultural de la Facultat de Lletres i hi han participat 40 alumnes, així com els investigadors Francesc Casadellà i Marta Faixedas i el tècnic audiovisual Joan Roura.

El projecte s’inscriu en una experiència iniciada el curs passat, amb una metodologia similar, i que sota el títol de “La història de la ciutat de Girona a través dels seus mitjans de comunicació” proposava un recorregut per diversos esdeveniments de la història de la ciutat. “Itinerari pels barris de Girona” té la voluntat d’acostar el coneixement generat des de la universitat a la societat gironina i planteja recursos d’innovació docent amb la fórmulJa estan a la venda les entrades de la 2a edició del cicle enciSAT!

16/07/2015
Tendències

Bonnin, Torres Monsó, Mendoza, Castellví, Peretti entre els premiats amb els Premis Nacionals de Cultura 2013

09/10/2013
Música

Finalitza amb èxit el Festival Strenes

22/04/2013
Lletres

Els escriptors catalans, gallecs i bascos condemnen la tergiversació del manifest per la defensa del castellà

12/07/2008

III Premis de la Música Balear 2020 al teatre Xesc Forteza

La cantautora i poeta Miquela Lladó rebrà el Premi d'Honor i el cantant i actor Llorenç Santamaria el Premi a la Trajectòria

Redacció.- La gala dels PREMIS ENDERROCK 2020 – III PREMIS DE LA MÚSICA BALEAR tendrà lloc aquest poper dijous 26 de novembre, a partir de les 20 hores, al Teatre Xesc Forteza de Palma. Durant la festa anual de la música illenca es desvetllaran els onze premis atorgats per votació popular als millors discos i […]