Edició 3.672 (des del 27/09/2007)
Edició 3.672 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 12 juliol 2013

Un concert de repertori romàntic del pianista Paolo Francese obre diumenge el 13è Festival de Música de Sant Pere de Rodes

Enguany els concerts del Port de la Selva tindran lloc en un nou àmbit, l’Espai Port.

Diumenge vinent, 14 de juliol, a les 8 del vespre, el reconegut pianista italià Paolo Francese serà l’encarregat d’obrir la 13a edició del Festival de Música de Sant Pere de Rodes, amb un concert dedicat al repertori romàntic per excel·lència dels grans autors i pianistes del segle XIX, Chopin i Liszt.

Francese donarà el tret de sortida en aquest festival que s’ha mantingut fidel als seus orígens i que ha estat dedicat sempre al piano i la música de cambra, amb programes de gran qualitat i varietat, i que ha vist actuar artistes nacionals i internacionals d’altíssim nivell i reconeixement.

En total seran 12 els concerts que aquest 2013, coincidint amb la celebració de l’Any Sant del Monestir de Sant Pere de Rodes, tindran lloc a l’església del conjunt monumental. Artistes destacats d’aquesta programació són: el pianista francès Hugues Leclère, multipremiat al Conservatori de París; el clarinetista portuguès Carlos Alves, clarinet solista de l’Orquestra Simfònica de Porto, o els reconeguts pianistes catalans Artistes Steinway i fundadors del festival, Carles & Sofia piano duo.

Com a novetat d’aquesta edició, l’anomenat “Off Festival” (altres músiques) que té lloc al nucli del Port de la Selva, se celebraran en un nou àmbit, l’Espai Port, al Moll d’en Balleu. Dintre la programació, amb jazz, música brasilera i argentina, destaca també l’actuació de Toni Subirana, que en el seu cas interpretarà les cançons de rem i de vela, de Josep Maria de Sagarra, a les quals ell mateix ha posat la música

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes està organitzat per Opus Artis amb el suport del Museu d’Història de Catalunya, l’Ajuntament del Port de la Selva, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i l’AIE (Asociación de Intérpretes y Ejecutantes).

> Informació complementària

musicapiano

Exposicions

Nasevo i les olors de Barcelona

01/04/2014

El RESSUPÓ

02/07/2015
Escenaris

La casa dels cors trencats, de Bernard Shaw, a la Sala Gran del TNC

31/05/2009
Lletres

El viatge d’un jove per veure el gran Emperador

16/10/2017 6:13"