Edició 4.668 (des del 27/09/2007)
Edició 4.668 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 21 octubre 2015

Tres projectes finalistes opten al Premi Quim Masó a projectes de producció teatral

Jambo Bwana de Manel Dueso i Almirall, Realpolitik de Carles Fernández Giua i F.R.A.U d’Albert Arribas són els finalistes

El jurat del Premi Quim Masó 2015 ha seleccionat tres propostes, entre les 25 presentades, com a finalistes de la novena edició del Premi Quim Masó a projectes de producció teatral.  El guanyador rebrà una dotació màxima de 50.000 € i el muntatge s’estrenarà al Grec Festival de Barcelona 2016 per posteriorment veure’s a l’edició 2016 del Temporada Alta.

Els tres projectes finalistes són “Jambo Bwana” de Manel Dueso i Almirall, “Realpolitik” d’Elies Barberà i de Carles Fernández Giua i “F.R.A.U” d’Albert Arribas. El text de Manel Dueso, reflexiona sobre l’ensorrament de la nostra societat pel gran pes de la corrupció, la deshumanització, la xenofòbia i el nou esclavisme econòmic i social, explicat a partir de la història de tres dones. El segon finalista, “Realpolitik” és una comèdia en clau de farsa escrita per a Teatre de l’Enjòlit sobre un grup de gent que descobreix que pot millorar la realitat donant una bufetada a certes persones que s’aprofiten de la seva posició de poder i aconseguint que aquestes persones modifiquin la seva conducta per a bé de la societat. Finalment, “F.R.A.U” és l’escenificació del llibre “Quadern del Frau” d’Albert Balasch, que sortirà publicat per Edicions 62 durant la propera temporada 2015/2016, i on Balasch ha recollit i reescrit tota la seva obra.

La proclamació del guanyador del IX Premi Quim Masó es farà el dimecres 21 d’octubre a les 20 h, a la sala La Planeta, en el marc de les activitats de Temporada Alta, en un acte obert al públic que comptarà amb l’actuació musical de Mercè Martínez (veu), Andreu Gallén (piano) i David Bayés (contrabaix) amb fragments de l’espectacle “Cantar al desamor”.

El guardó, creat el 2006 en reconeixement a l’actor, director i productor teatral Quim Masó, és l’únic premi a Catalunya que finança la producció d’espectacles teatrals en llengua catalana. Un motor imprescindible perquè companyies, productores i dramaturgs puguin tirar endavant els seus  projectes i representar-los als escenaris del país. L’any passat el Premi va assolir el rècord de participació de les darreres edicions amb un total de 48 produccions teatrals presentades.

El Premi està impulsat per la família Masó,  l’empresa Bitò Produccions, la Llibreria 22 de Girona, el Grup Proscènium-Sala La Planeta, i l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, amb la col·laboració del Grec Festival de Barcelona i Temporada Alta.

finalistespremisprojectesquim masóteatre

Arts

Primer Festival Internacional de Mappings a la ciutat de Girona

30/01/2014
Exposicions

Arts Santa Mònica i Elisava presenten l’exposició Decoding: Zoom in design

24/02/2017
Arts

Bonart i la Fundació Lluís Coromina fan la trobada anual a l’Espai Impulsió de Barcelona

29/01/2017
Música

El grup Tremendamente celebra 10 anys a la Sala Apolo

03/04/2013 06:40

El Teatre Auditori de Granollers acull la projecció d’Assedegats, dirigida per Oriol Broggi

Una projecció en directe del nou espectacle de La Perla 29, amb la col·laboració del Festival Grec de Barcelona

Redacció.- El proper dilluns 13 de juliol a les 19.30 h es podrà veure a la pantalla de la Sala Gran del Teatre, en streaming, des de la Biblioteca de Catalunya, l’obra Assedegats, l’últim muntatge de La Perla 29, en el marc del Grec 2020 Festival de Barcelona. El Teatre Auditori projectarà la funció en directe del 13 de […]