Edició 4.223 (des del 27/09/2007)
Edició 4.223 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 16 juny 2014

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) presenta Transfiguracions

Recerca artística i curatorial en una època de migracions

Del 20 al 26 de juny, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) presenta a la Capella MACBA l’«exposició de recerca» Transfiguracions. Recerca artística i curatorial en una època de migracions, resultat del projecte de recerca europeu MeLa* – European Museums in an Age of Migrations i realitzat en col·laboració amb el Royal College of Art de Londres.

El MeLa* Project és un projecte de quatre anys iniciat el 2011 gràcies al finançament de la Comissió Europea en el marc del Programa de Ciències Socioeconòmiques i Humanitats (Seventh Framework Programme), que analitza les transformacions que s’estan produint en la pràctica artística i en la relació entre artistes, museus i comissaris d’exposicions en una època caracteritzada pels fluxos intensius de migració, per la fluïda circulació de la informació, cultures i idees, i pels processos polítics, econòmics i culturals de creació i consolidació de la Unió Europea. 

En quina mesura la globalització, els mitjans digitals i els models canviants de migració afecten la manera d’entendre i experimentar l’obra d’art contemporània? Com es relacionen els artistes amb els comissaris d’exposicions per reflexionar sobre l’art contemporani a través de l’obra, l’exposició i la col·lecció? Com treballen els comissaris amb les noves formes de producció artística, especialment amb obres d’art «immaterials» que s’aparten de les formes convencionals d’exhibició, col·lecció i arxiu? 

Transfiguracions convida a reflexionar sobre els reptes i oportunitats de la recerca curatorial i artística al segle XXI, i sobre l’auge de noves pràctiques –com la performance, el so i el vídeo– que, a més d’ampliar la gamma d’interessos dels artistes, desafien les nocions convencionals d’«objecte artístic» en museus i sales d’exposicions. Seguint el que s’ha descrit com a «gir curatorial» i «gir educatiu», l’exposició aborda la complexa interrelació entre la representació, la globalització, l’objecte, el comissariat d’exposicions, la programació, el públic i les noves tecnologies.

> Informació complementària

artbarcelonaexposiciomacbatransfiguracions

Tendències

Les millors pallasses del món es donen cita al Circ Cric per celebrar la segona edició del Festival Internacional

28/05/2015
Cinema

Belén Rueda i José Coronado protagonitzen l’òpera prima d’Oriol Paulo, ‘El cuerpo’

21/12/2012
Música

La Casa de la Música presenta el balanç de la temporada i la seva preocupació envers la pròxima

24/07/2012
Exposicions

José Manuel Infiesta ens fa una visita pel Museu Europeu d’Art Modern

11/09/2012 03:47