Edició 4.865 (des del 27/09/2007)
Edició 4.865 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 3 octubre 2019

Temporada Alta organitza dues activitats per complementar el programa doble de Shakespeare que inaugurarà el festival

Measure for Measure, de la Royal Shakespeare Company i Macbettu, de la companyia Teatropersona, s’estrenen el primer cap de setmana del Festival

Redacció.- Temporada Alta, que arriba a la 28a edició, s’iniciarà amb dues obres de William Shakespeare: Measure for Measure (Royal Shakespeare Company) i Macbettu (companyia Teatropersona). Ambdós muntatges es representaran l’11 i el 12 d’octubre al Teatre Municipal de Girona i al Teatre de Salt.

Per tal de complementar aquestes representacions, el Festival ha programat aquest dijous, 3 d’octubre, dues activitats paral·leles que permetran conèixer millor el dramaturg britànic i la seva trajectòria.

En primer lloc s’ha organitzat una xerrada de la mà de Salvador Oliva, traductor de l’obra completa de Shakespeare, i de Jordi Balló, co-autor del llibre De l’escenari al món. Shakespeare el guionista invisible. Aquesta tindrà lloc a les 7 de la tarda al Centre Cultural La Mercè amb l’objectiu d’acostar al públic l’obra del dramaturg britànic.

Oliva parlarà de Mesura per Mesura i explicarà la trajectòria de la reconeguda companyia anglesa Royal Shakespeare Company. A més, també aprofitarà l’ocasió per presentar breument Macbeth. Balló defensarà el paper del dramaturg com a un dels grans guionistes del nostre temps.

En acabar la xerrada es projectarà Scarface, del director Howard Hawks. El film és un clàssic del cinema que conté grans paral·lelismes amb Macbeth. La pel·lícula està protagonitzada per Paul Muni, George Raft i Ann Dvorak i es projectarà en versió original (anglès) i amb subtítols en castellà a la sala Truffaut dels cinemes Albeniz Plaça a les 9 de la nit.

Pel que fa a les obres de Shakespeare que es veuran a Temporada Alta, Measure for Measure és una crítica contundent als governants. La mítica Royal Shakespeare Company tornarà al Festival amb una de les peces més fosques del dramaturg, una comèdia tràgica i subversiva sobre la justícia, la moralitat i el desig sexual. Macbettu per la seva banda és la versió de Macbeth de Shakespeare traslladada a la cultura sarda. L’obra arriba al Festival de la mà d’Alessandro Serra, un dels directors més personals de l’escena italiana. Amb un elenc format només per homes, l’espectacle és un potent diàleg teatral molt físic entre els ritus ancestrals, les forces de la naturalesa i la literatura shakespeariana.

Les dues activitats paral·leles als dos muntatges de Shakespeare estan organitzades per El Club de la Fundació La Ciutat Invisible. Ambdues són activitats gratuïtes que requereixen inscripció prèvia a través del web de Temporada Alta.

Festivals GironagironasaltshakespeareTeatre muncipal de Gironatemporada altaWilliam Shakespeare

Cinema

Un nou thriller terrorífic

28/02/2008 3:14''
Música

El 2n Cicle Jazz a la Fresca oferirà vuit actuacions gratuïtes els dijous d’estiu

01/07/2016
Escenaris

L’Estruch de Sabadell incorpora al projecte una carpa estable de circ

22/03/2016
Arts

100 números de la revista Bon Art

22/06/2008

L’artista italiana Marina Sagona inaugura “Ubi Consistam”, una exposició sobre la reconstrucció de la identitat nacional

La mostra es podrà visitar del 29 de gener al 13 de març a l'espai artístic Chiquita Room

Redacció.- L’espai artístic Chiquita Room, en col·laboració amb l’Istituto Italiano di Cultura di Barcellona, inaugura l’exposició “Ubi Consistam”, de l’artista italiana Marina Sagona (Roma, 1967), que exposa per primera vegada a Catalunya. La mostra parla sobre la construcció i la difuminació de la identitat nacional. La cita “Ubi Consistam”, que en la traducció llatina del […]