Edició 4.860 (des del 27/09/2007)
Edició 4.860 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 19 octubre 2018

Temporada Alta estrenarà Kassandra de Sergio Blanco

Redacció.- S’ha presentat en roda de premsa l’obra Kassandra, que s’estrenarà a Temporada Alta aquest dissabte 20 d’octubre i que, posteriorment, farà temporada al Teatre Nacional de Catalunya. Sergio Blanco, el autor i director uruguaià, torna a al Festival amb un monòleg per desmitificar el mite. Cassandra és ara un noi amb nom de noia, que viu al marge, que sobreviu del contraban i que s’expressa en una llengua que no és la seva ni la de l’autor. Sergi Belbel dirigeix el monòleg interpretat per Elisabet Casanovas, que a partir de la figura mítica de Cassandra, que tenia el do d’endevinar el futur i alhora estava condemnada a no ser mai compresa, construeix un joc de màscares fascinant per endinsar-se en el dolorós terreny de les violències silenciades.

No parla la nostra llengua, però té nocions d’anglès suficients per fer-se comprendre. Va néixer amb un cos masculí, però va transformar el seu aspecte per ser la noia que és. En acabar la guerra, Agamèmnon se la va endur com a esclava cap a Europa. Ara viu exiliada del seu país. Sobreviu oferint el seu cos a desconeguts. La seva història no és ben bé com la van narrar Èsquil i Eurípides fa milers d’anys. Kassandra, la jove troiana visionaria injustament tractada de boja, a la qual cap dels tres autors tràgics grecs no va dedicar una obra amb el seu nom, vol interpel·lar l’espectador directament als ulls en una mena de club nocturn tronat en una ciutat occidental qualsevol en ple segle XXI i amb una llengua que no és la seva. Ni la nostra. Ella només vol explicar la seva tragèdia. Ella només vol la comprensió del públic. I, si és possible, l’amistat.

Després d’estrenar-se al Festival, l’espectacle, que és una producció de Temporada Alta 2018 i del Teatre Nacional de Catalunya i es podrà veure a la Sala Tallers del TNC del 24 d’octubre al 18 de novembre de 2018.

Sergi Blanco ha dit s’obre l’obra que “L’esclavatge, la guerra, els refugiats, el comerç sexual il·lícit, el desarrelament, la transsexualitat… són temes que, amb un sentit de l’humor àcid i fins i tot amargant, treuen el nas en aquest monòleg vibrant i arrauxat que interpreta, amb generositat i passió, una de les nostres actrius joves més estimades i admirades: l’Elisabet Casanovas.”Cinema

Sitges es prepara per acollir glamur, talent i mites del fantàstic

10/10/2013 02:20
Exposicions

L?exposició ?Talent Latent? es podrà veure en set municipis catalans

03/07/2009
Tendències

Miren Etxezarreta inicia el primer Fòrum sobre Inclusió Social i Ciutadania

01/06/2011
Cinema

Guillermo del Toro torna amb l’esgarrifosa “La cumbre escarlata”, amb Mia Wasikowska

16/10/2015 02:29

Segona jornada de l’itinerari Arts per educar en la incertesa, «Aprendre que ens necessitem els uns als altres»

amb la participació del filòsof Santiago Alba Rico, l’actriu Rosa Gamiz i les mestres Natàlia Nadal i Anna Figueras

Redacció.- L’emergència sanitària arrel de la Covid-19 ha obligat els centres educatius a reinventar-se per garantir el compliment de mesures com la distància de seguretat, la separació per grups bombolla o l’ús de la mascareta. Aquestes mesures han tingut efectes directes sobre el benestar emocional i físic de la comunitat educativa, així com en l’aprenentatge […]