Edició 4.859 (des del 27/09/2007)
Edició 4.859 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 29 abril 2018

Temporada Alta estrenarà un curtmetratge de Xavier Bobés i Salvador Sunyer Vidal

El curtmetratge és la segona entrega del projecte “The One Project” que impulsa Temporada Alta i Nanouk Films per fomentar el diàleg entre les arts escèniques i el cinema

Redacció.- Temporada Alta continua l’aposta pels projectes que promouen el diàleg entre les arts escèniques i el cinema. Aquesta setmana ha acabat, a Cardona, el rodatge d’un curtmetratge que s’estrenarà durant el Festival d’enguany i que porta al llenguatge cinematogràfic el particular món de Xavier Bobés, un artista habitual a Temporada Alta que s’ha especialitzat en el treball artístic dels objectes i la seva memòria.

El curtmetratge, titulat Restos de cosas, forma part del projecte “The One Project” impulsat per Temporada Alta i Nanouk Films que consisteix en acostar la creativitat d’artistes escènics al cinema. D’aquesta manera es propicia la cooperació entre professionals dels dos àmbits, es promou la descoberta de recursos formals entre les dues disciplines i es fomenten nous reptes artístics. El director de cinema Salvador Sunyer Vidal i el propi Bobés han treballat conjuntament la idea i el guió artístic i cinematogràfic del projecte que explora la poètica dels objectes i la seva manipulació.

La productora Nanouk Films col·labora habitualment amb Temporada Alta, i Salvador Sunyer Vidal és l’autor i director dels curtmetratges amb els quals el Festival anuncia la programació de cada edició. El curt de l’edició 2015, titulat The Pleasure Island  va obtenir en Grand Laus 2016, el guardó més important dels Premis Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Audiovisual.

Xavier Bobés és una de les veus imprescindibles de l’escena catalana contemporània. L’any 2015 va estrenar Cosas que se olvidan facilmente que s’ha vist en dues edicions consecutives de Temporada Alta i ha rebut el Premi de Noves Tendències 2015 dels Premis de la Crítica de Barcelona, el premi al millor espectacle al BeFestival 2016 de Birmingam i el Premi Butaca 2016 en la categoria d’altres disciplines. El darrer espectacle que ha presentat al Festival va ser el 2016 amb Primer Álbum  juntament amb els creadors Jomi Oligor i Shaday Larios.

El segon curtmetratge de The One Project

El primer curt del projecte “The One Project” va ser The missing part codirigit per la companyia de circ Baró d’Evel i Salvador Sunyer Vidal. Aquesta peça s’ha projectat en diversos festivals de cinema com ara el Choreoscope – Festival Internacional de Cinema i Dansa de Barcelona (2016) on va rebre el premi a millor film de dansa, i a festivals de Taiwan, França, Alemanya, Finlàndia, Holanda i Espanya. Aquesta peça, que també va comptar amb el suport del Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona, es va estrenar a Temporada Alta 2015.

Festival Temporada AltaNanouk Filmsthe ONE project

Cinema

Steve McQueen sondeja l’adicció al sexe a ‘Shame’

16/02/2012 01:51
Arts

Col·lecció MACBA. Sota la superfície presenta 41 obres de 24 artistes

10/10/2017
Arts

Joan Panisello a l?Escola d?Art de Sevilla

01/05/2012
Cinema

“El puente de los espías”, el nou film d’Steven Spielberg, amb Tom Hanks

05/12/2015

Segona jornada de l’itinerari Arts per educar en la incertesa, «Aprendre que ens necessitem els uns als altres»

amb la participació del filòsof Santiago Alba Rico, l’actriu Rosa Gamiz i les mestres Natàlia Nadal i Anna Figueras

Redacció.- L’emergència sanitària arrel de la Covid-19 ha obligat els centres educatius a reinventar-se per garantir el compliment de mesures com la distància de seguretat, la separació per grups bombolla o l’ús de la mascareta. Aquestes mesures han tingut efectes directes sobre el benestar emocional i físic de la comunitat educativa, així com en l’aprenentatge […]