Edició 4.036 (des del 27/09/2007)
Edició 4.036 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 11 octubre 2018

Temporada Alta estrena l’obra Calla, Hamlet, Calla de Carla Rovira, una reflexió sobre la llibertat d’expressió

Carla Rovira, Laura Blanch, Eloi Ileri, Ramon Bonvehi i Roger Arjona, han treballat a partir d’un encàrrec del Festival, una obra que vol ser un crit a favor de la llibertat d’expressió

Redacció.- Aquest divendres 12 d’octubre s’estrena a Temporada Alta l’obra Calla, Hamlet, Calla de Carla Rovira i un grup de joves creadors format per Laura Blanch, Eloi Ileri, Ramon Bonvehi i Roger Arjona. Enguany el Festival és un crit a favor de la llibertat d’expressió i una porta oberta per a cadascuna de les veus discordants que a vegades queden emmudides. Per això, el festival ha encarregat un espectacle, Calla, Hamlet, Calla, que planteja una reflexió sobre la llibertat  d’expressió.

El col·lectiu que s’ha fet càrrec de la dramatúrgia de l’obra ha volgut utilitzar el “ser o no ser” del Hamlet shakespearià, aquest dubte etern de si passar a l’acció o no, com a base per pensar sobre la llibertat d’expressió. Té límits, la llibertat d’expressió? Fins on som capaços de lluitar per defensar-la? Què passa quan aquesta llibertat esdevé delicte? Un debat que neix d’un dels monòlegs més coneguts del teatre universal. Acompanyats de persones i personatges, els espectadors es plantejaran a partir d’aquest vell dubte què significa callar o no callar.

Carla Rovira ha dit sobre l’obra que “Hamlet és segurament l’obra més representada del món occidental i, el seu arxiconegut monòleg, el més parafrasejat. Les versions de Hamlet han passat per totes les ideologies possibles: els nazis en van fer una versió per justificar el seu sistema i a la vegada, se’n va fer un per criticar el nazisme quan estava en la seva primera fase de creixement. Sembla doncs que Hamlet ha esdevingut un filtre per tractar qualsevol tema. Així doncs, què té a veure Hamlet amb la llibertat d’expressió? En els últims anys hem vist com el  dret a la llibertat d’expressió, un article recollit a la declaració dels drets humans, és retallat i atacat per la justícia i els governs.”

 Música

El Públic recupera Glaucs, un dels clàssics del pop-rock català

21/02/2016
Turisme

El Comitè de tast de la revista Cupatges analitza vins elaborats amb aquesta varietat

20/07/2008 4:32''
Música

Carles Canut i Qvixote Quartet presenten ‘Les músiques del baró de Maldà’, una producció del FeMAP

29/07/2016
Escenaris

A teatro con Eduardo, l’espectacle amb més nominacions a la 22a edició dels Premis Butaca

05/11/2016