Edició 4.257 (des del 27/09/2007)
Edició 4.257 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 9 gener 2019

Els teatres de la Xarxa Transversal s’alien per mostrar les creacions més trencadores de l’escena catalana més enllà de Barcelona

La programació es mostrarà a Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tortosa i Vilanova i la Geltrú

Redacció.- La iniciativa Noves Escenes, nom amb el qual es coneix també el teatre innovador i més experimental, és un dels projectes del Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals. L’objectiu del projecte és crear una oferta cultural innovadora i convidar al públic a descobrir els formats més experimentals de l’escena catalana. D’aquesta manera, es busca normalitzar la presència del teatre contemporani arreu del país i no només a Barcelona, on fins ara es concentra la major part de l’oferta d’aquest tipus d’espectacles.

Les ciutats de Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tortosa i  Vilanova i la Geltrú, membres de la Xarxa, inclouran en les programacions dels seus teatres espectacles de noves dramatúrgies com Raphaëlle de La Conquesta del Pol Sud, Kingdom i Birdie d’Agrupación Señor Serrano, Esmorza amb mi d’Iván Morales i Cosas que se olvidan fácilmente de Xavier Bobés.

A més, entre el 30 de gener i el 13 d’abril, a totes les ciutats de la Xarxa es representarà el nou espectacle de l’artista escènic David Espinosa titulat Conferència Espectacular. Es tracta d’una creació produïda íntegrament per la Xarxa Transversal que serveix d’introducció divulgativa al teatre més contemporani així com als altres espectacles programats.

El Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals, format per 10 ciutats mitjanes de Catalunya,  treballa en favor de la promoció i la defensa de la cultura amb l’objectiu de fer que tot el territori sigui generador i receptor de propostes en el terreny de la creació.

 Cinema

“La Torre Oscura”, adaptació cinematogràfica de la saga literària de Stephen King, amb Matthew McConaughey

18/08/2017 02:49
Videoclips

Esteve Sabater

16/11/2009 05:05
Cinema

Arrenca FilmoXarxa, la iniciativa que portarà la Filmoteca a tot el territori

26/11/2018
Escenaris

Comença FiraTàrrega 2016, amb l’espectacle inaugural ‘The Colour of Time’

08/09/2016