Edició 4.350 (des del 27/09/2007)
Edició 4.350 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 22 maig 2014

Tàrraco Viva al MNAT

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ofereix diverses activitats per a tancar el certàmen

El Festival Romà de Tarragona 2014 continua amb la seva programació aquest cap de setmana juntament amb el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Aquesta institució, ofereix durant, dissabte 24 i diumenge 25 de maig diverses activitats amb motiu de la celebració de les Jornades de divulgació històrica Tàrraco Viva 2014:

Per una banda, s’ha organitzat l’exposició “Vine al Museu…i queda’t de pedra!”.El que es proposa en aquesta activitat és fer un retrat dels seus visitants com a romans per a col·locar-los a la ciutat de Tàrraco. És indispensable portar  una fotografia de mida carnet, o una fotocòpia, i estar disposats a triar com us hagués agradat ser representats en època romana: com a ciutadana o ciutadà romà, com a una divinitat, com a militar… Es tracta doncs, d’un apropament a l’escultura romana i a l’ús de les imatges desenvolupat a partir de l’emperador August.

L’altra activitat s’anomena “Històries de tocador”. Des de l’antiguitat, homes i dones han tractat de millorar el seu aspecte personal fent ser-vir tots els recursos que la natura els proporcionava. L’ús de cosmètics i d’olis perfumats, de tints o mascaretes, de postissos i perruques, ve de temps llunyans. Ara, aquests secrets es desvetllen en aquesta l’exposició, produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Per acabar, proposen que ens convertim en investigadors en “Re-viure”. Seguir les pistes que ens han deixat els arqueòlegs que van excavar la Necròpolis paleocristiana. Una activitat per a conèixer com era la vida a Tàrraco, a partir de les creences i tradicions a l’entorn de la mort.

Aquest cap de setmana, el MNAT no descansa. Desprès de vint dies aprenent sobre la cultura Romana, Tàrraco Viva s’acomiada amb un cap de setmana ple d’activitats i diversió.

> Informació complementària

festivalMuseu Nacional Arqueològicromanstarracotarragona

Música

Miquel Pujadó celebra al BarnaSants els seus 30 anys damunt els escenaris amb un concert antològic

02/02/2012
Cinema

Una comèdia dirigida per Ben Stiller

25/09/2008 3:21''
Escenaris

Els músics protesten perquè no hi ha cap representant del món de la música al Consell Nacional de les Arts i la Cultura

15/01/2009
Cinema

Eduard Fernández s’enfronta a Michelle Jenner i les dones de la seva vida a ‘Todas las mujeres’

18/10/2013