Edició 4.696 (des del 27/09/2007)
Edició 4.696 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 13 octubre 2018

Tantarantana presenta Habitat (doble penetració) de Produït per H.I.I.I.T i Masticar hielo

Amb aquestes dues estrenes, la sala es reafirma en el seu interès d'esdevenir Casa de les Companyies

Redacció.- Tantarantana ha presentat Habitat (doble penetració) de Produït per H.I.I.I.T i Masticar hielo que seran a la sala Baixos22 durant els messos d’octubre i novembre. Amb la presència del dramaturg i director d’Habitat (doble penetració) Robert Torns i l’actriu de la companyia Laura Daza, i amb el director i dramaturg de Masticar hielo Marc Ribera, l’ajudant de direcció Beatriz Bonet, i dos dels protagonistes de l’espectacle Mar Pawlowsky i Eric Balbàs.

“Els espectacles han de poder circular”
Amb aquestes dues estrenes, Tantarantana es reafirma en el seu interès d’esdevenir Casa de les Companyies, mirant d’escoltar les necessitats d’aquests equips de creadors. I és que es tracta de dues re-estrenes d’espectacles de creació que van tenir gran acollida de públic i crítica durant la temporada passada. “Hauria de ser obligació de les sales de petit format possibilitar aquest circuit: que els espectacles poguessin circular”, ha comentat Julio Alvarez, soci fundador del teatre, qui hacelebrat que aquests espectacles que necessiten més setmanes en cartell degut el seu èxit siguinprecisament de dues companyies d’El Cicló, el cicle de companyies independents en residència pel que la sala va optenir el premi Projecte dels Premis de la crítica 2017.

Roger Torns i Laura Daza han presentat la re-estrena d’Habitat (doble penetració), l’obra guanyadora de la beca DespertaLab 2018, que va omplir durant el passat abril la sala Àtrium a totes les funcions i que, en paraules del seu director, espera “seguir creixent” amb aquesta re-estrena. Habitat (doble penetració), parla de la nostra relació amb les xarxes socials, tancant els personatges rere una cortina transparent que suggereix el tancament dins una pantalla. El públic assistent està convidat a gravar, fer fotos i penjar continguts de l’obra en directe. “Volíem veure què passava si donàvem aquesta llibertat. És molt curiós: Tothom treu el mòbil amb molta més delicadessa que si no donèssim permís”, explica Laura Daza. Aquesta reflexió sobre les xarxes socials esquitxa també la mateixa forma de la proposta: “L’obra se segueix com les stories d’instagram, el relat el construeix qui el mira. Tothom entèn l’obra, però cadascú l’entèn des d’un punt de vista diferent”. Habitat (doble penetració) de Produït per H.I.I.I.T es podrà veure a la sala Baixos22 del Teatre Tantarantana del 17 al 28 d’octubre.

Els membres de la companyia El Eje Marc Ribera (autor i director) Beatriz Bonet (ajudant de direcció) i Mar Pawlowsky i Eric Balbàs (dos dels protagonistes de l’espectacle) han presentat la tornada a escena de Masticar hielo, un dels espectacles més vistos i celebrats de la passada temporada del Teatre Tantarantana. “L’obectiu és que la vegi encara més gent i crèixer com a companyia” ha comentat Marc Ribera sobre la re-estrena. “Fa cinc anys que som companyia i és el primer espectacle que reposem. Les companyies necessiten que els espectacles rodin” ha afegit l’actor Eric Balbàs. Masticar hielo, una peça inspirada en Qui té por de Virginia Wolf d’Edward Albee parla, en paraules de Beatriz Bonet, “del mal amor, que no deixa per això de ser un gran amor”. “Els personatges pateixen moltíssim, però la gent riu molt. Crec que així és la vida”, ha completat divertit el director de l’obra. Els dos intèrprets han destacat la intensitat del procès de creació de l’obra, que va ser possible per partir de la “total confiança i complicitat de l’equip”. “Es treballava sempre des del moment present. Sense antecents, sense memòria dels personatges. Només el que passava en aquell precís instant. I era fantàstic”, recorda l’ajudant de direcció.
Masticar hielo de El Eje es podrà veure del 31 d’octubre a l’11 a la sala Baixos22 del Teatre Tantaranana.Música

Divuitena edició del Barnasants, festival de Cançó d’Autor

17/01/2013
Música

Homenatge a Richard Strauss de la mà de la JONC en la recta final de Nits de Clàssica

10/07/2014
Música

Albert Pla i José Domingo actuen a la sala Stroika de Manresa dins el cicle CURTCIRCUIT

02/05/2013
Cinema

Sitges 2010

07/10/2010 08:13

La Vall Fosca selecciona les tres obres finalistes de la quarta edició del Concurs de Microrelats

L’acte d’entrega de premis tindrà lloc aquest dissabte 8 d’agost

Redacció.- El quart Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ha seleccionat les tres obres finalistes d’entre les 50 que es van presentar al concurs. El jurat, format pels escriptors i filòlegs Ferran Rella, Pep Coll i Ramon Sistac, ha escollit tres relats: ‘Esperança’, que s’ha presentat amb el pseudònim Leni de la Vall, ‘Aquella […]