Edició 4.774 (des del 27/09/2007)
Edició 4.774 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 29 abril 2016

Strenes es consolida com a pol d’atracció cultural i motor econòmic per a Girona

L’impacte econòmic que el festival ha tingut a la ciutat ha estat de 964.417 euros, un 27% més que l’any passat

El Festival Strenes de Girona ha tancat la seva quarta edició amb un gran èxit de convocatòria:27.517 espectadors. Aquesta xifra total suposa un augment de prop de 8.000 espectadors respecte a la passada edició, gràcies a una programació centrada en les estrenes oficials dels grups catalans que marcaran la temporada i, sobretot, per l’aposta d’ubicar concerts gratuïts a espais emblemàtics de la ciutat. De les 10.020 entrades que s’han posat a la venda se n’han venut 8.517, xifra que suposa un 85% d’ocupació. Els concerts gratuïts han convocat 19.000 espectadors al concert inaugural al terrat de l’Oficina de Turisme, al nou escenari de la plaça Sant Feliu, a la plaça del Lleó amb el concurs Intro, als concerts de diumenge dels Jardins de la Mercè i al Cafè Context .

Cal destacar que s’ha penjat el cartell d’entrades exhaurides a tres dels cinc concerts programats a l’Auditori: Sopa de CabraEls Catarres amb la JOAG i Quim Mandado & Oce & Lgp. El cinquè aniversari de Reggae per Xics va registrar un 80% d’ocupació. Al Teatre Municipal s’ha exhaurit entrades pel concert d’Adrià Puntí, i tant Quimi Portet com Marina Rossell han registrat un 65% d’ocupació. La programació més alternativa del festival ubicada a l’Auditori de la Mercè ha registrat una mitjana d’ocupació del 60%, destacant el sold out de Nuria Graham. Cal destacar l’èxit assolit al Museu d’Art, nova seu del festival, ja que dels quatre concerts programats tres han penjat el cartell d’entrades exhaurides: Gemma Humet, Dom la Nena i Pau Alabajos.

L’aposta del festival per sortir al carrer ha estat el causant d’aquest espectacular augment de públic. El concert inaugural de Love of Lesbian al terrat de l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Girona va col·lapsar el centre de la ciutat tot i la coincidència amb el Clàssic futbolístic i la previsió meteorològica desfavorable. La programació a la plaça Sant Feliu ha estat un dels grans èxits de l’edició d’enguany i que ha marcat el creixement de públic d’aquesta edició. Un espai on a més de concerts també s’hi ha ubicat una fira de food trucks i de còctels, i que ha permès programar un tipus d’artistes que fins ara eren difícils de programar al no tenir un espai adequat pel seu estil de música.

Des del festival Strenes volem donar les gràcies a tots els mitjans de comunicació que s’han fet ressò de les activitats del festival, que enguany ha tingut lloc del 2 al 24 d’abril.

També als co-organitzadors del festival, l’Ajuntament de Girona, i a l’Auditori de Girona i, en especial, al Club de Mecenatge i als mitjans de comunicació, als diferents espais de la ciutat i a les entitats que hi han col·laborat.

> Informació complementàriaEscenaris

Alberto San Juan estrena a terres gironines el seu “Autorretrato de un joven capitalista Español”

29/05/2014
Música

El Black Music Festival i la Casa de la Música impulsen la BLACK MUSIC BIG BAND

10/12/2015
Escenaris

Dos espectacles de clowns internacionals tornen a Temporada Alta

14/10/2015
Escenaris

El Teatre Auditori de Granollers acull la projecció d’Assedegats, dirigida per Oriol Broggi

08/07/2020

El poeta, narrador i dramaturg Enric Casasses és reconegut amb el 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Marcel Mauri: “La cultura és la nostra millor eina per construir un país just, un país cohesionat i un país lliure”

Redacció.-  El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat que “la cultura és la nostra millor eina per construir un país just, un país cohesionat i un país lliure” davant la repressió d’un Estat que persegueix els ciutadans per les seves idees. Ho ha dit en l’acte d’entrega del 52è Premi d’Honor de les Lletres […]