Edició 4.807 (des del 27/09/2007)
Edició 4.807 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 3 agost 2015

6.634 espectadors han assistit a les actuacions, tasts de vins i soirées programats al festival Sons del Món

L’èxit del festival evidencia el bon moment que viu l’enoturisme a la Ruta del Vi DO Empordà

El festival de referència de música i vi a Catalunya que se celebra a Roses i Castelló d’Empúries ha penjat el cartell de ‘sould out’ als concerts d’Andrea Motis i Joan Chamorro, Chucho Valdés, Roger Mas, Gemma Humet i Laia Vehí, a més de les dues soirées programades a Barcelona i a Castelló.

En una enquesta telemàtica els espectadors consideren un valor afegit el fet de poder viure una experiència al voltant de la música i el món del vi en entorns patrimonials de luxe. Segons aquesta enquesta, els espectadors provenen majoritàriament de les comarques de Barcelona i de Girona. Aquest any s’ha incrementat l’assistència de públic estiuejant provinent principalment de diverses zones d’Espanya així com de França, Anglaterra ¡ Holanda.

El director de Sons del Món, Xavi Pascual, s’ha mostrat molt satisfet pel funcionament de la vuitena edició del festival “Hem viscut la millor edició de Sons del Món, no només per l’augment de públic, sinó perquè hem notat que el públic que assistia, ja coneixia el festival, i no només venia atret per la programació musical , sinó per l’entorn on l’ubiquem i per la singularitat dels maridatges musicals entre vi de l’Empordà i els grups programats que li donen una identitat pròpia”.

De la seva banda, el director del Patronat de Turisme Costa Brava, Ramon Ramos, ha assegurat que aquest festival conjuga dos valors fonamentals per a la destinació gironina: cultura i enogastronomia en uns entorns patrimonials i naturals d’excepció. “Per aquest motiu, es va col·laborar per quart any consecutiu esdevenint el festival de la Ruta del Vi DO Empordà. El visitant busca experiències i que millor que maridar cultura i vi per a promocionar l’enoturisme a la Costa Brava, com també el projecte Costa Brava Girona Festivals”, ha remarcat Ramos que ha afegit: “la valoració final del Festival mostra la bona acceptació i consolidació d’aquest festival i des del Patronat volem felicitar als organitzadors i animar-los a seguir impulsant l’oferta turística de la destinació a través de Sons del Món”.

Aquesta voluntat d’estrenyer vincles amb el món del vi, que ja havia posat en marxa en les darreres edicions i que és un signe d’identitat de Sons del Món, continua resultant una fórmula no només d’èxit, sinó d’especialització i diferenciació respecte la resta d’oferta de festivals d’estiu de la zona. En aquest sentit, el valor afegit original del festival, que eren els maridatges de música i vi signats per reputats sommeliers han anat atraient a la indústria del vi, que s’ha bolcat en el festival. L’èxit de Sons del Món posa de manifest el bon moment que viu l’enoturisme a la Ruta del Vi DO Empordà.

 

> Informació complementària

Costa BravaFestival RUta del VI DO Empordàsold outSons del món VI & music

Cinema

Mila Kunis encapçala l’esbojarrada comèdia “Malas Madres”

29/07/2016
Cinema

“La puerta abierta”, el debut de Marina Seresesky, amb Carmen Machi

02/09/2016
Música

L'(a)phònica presenta una programació amb 44 propostes per aquesta 15a edició

23/05/2018
Cinema

Es preestrena el documental “Art i rebel·lia Carles Fontserè”

15/12/2016

El Teatre Kursaal de Manresa reinicia la programació amb l’espectacle multidisciplinar Flotados XL

Un muntatge multidisciplinari i molt visual, guardonat amb el Premi MAX al millor espectacle de teatre de carrer 2019

Redacció.- El proper dimecres 25 de novembre el Kursaal de Manresa obre de nou les portes al públic, després de 3 setmanes de tancament forçat per la pandèmia de la covid-19, i ho fa amb l’espectacle amb el què havia de celebrar els 5.000 dies de la seva reinauguració, el passat 30 d’octubre. La notícia […]