Edició 4.128 (des del 27/09/2007)
Edició 4.128 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 13 febrer 2015

‘OFF Som Cinema’ presenta el ‘Dia Serrallonga’, la llegenda del bandoler

'Serrallonga' és una mini sèrie televisiva venuda a més de seixanta països

OFF Som Cinema, secció no competitiva de la Mostra de Cinema Audiovisual Català, organitzada per l’Ajuntament de Lleida i Suggeriments amb la col·laboració de CaixaForum Lleida, presenta la mini sèrie televisiva Serrallonga. La sessió que és gratuïta tindrà lloc aquest dissabte 14 de febrer a les 17 h, al CaixaForum de Lleida. 

El Dia Serrallonga és una activitat cultural que es basa en la  projecció  del 2 capítols i un col·loqui posterior que convida al públic a reflexionar sobre el personatge, la situació sociopolítica de la Catalunya del segle XVII i les seves derivacions. Aquesta activitat, on es barregen el cinema i la història catalana, comptarà amb la presència del seu director Esteve Rovira (La Riera), alguns dels actors del repartiment com Ramon Godino, Joan Muntal, Mark Ullod i amb Joaquim Bundó, President de l’Associació Art i Cultura Sant Vicenç de Castellet, impulsor d’aquesta activitat cultural. 

Serrallonga és una mini sèrie per a TV de dos episodis sobre la vida del famós bandoler Joan Sala i Ferrer, dirigida per Esteve Rovira i coproduïda per Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i Òberon Cinematogràfica. La mini sèrie va ser venuda a més de seixanta països, entre ells Rússia, Estats Units, Mèxic, Finlàndia, Romania, Turquia i Iran. 

El film versa sobre la història d’un bandoler que esdevé llegenda, en una època dura on la lluita per sobreviure era la principal preocupació d’un poble esclavitzat per la fam i en què el bandolerisme era una de les poques sortides de la misèria. Joan Sala, àlies Serrallonga, per damunt de tot és un rebel. Robatoris i assalts fan que sigui admirat pel poble i la seva llegenda creixi imparablement fins el final del seus dies.

> Informació complementària

Caixaforumlleidatelevisió

Lletres

Maria Carme Poblet guanya el 31è Premi de Narrativa de la Ribera d’Ebre amb Pluja sobre terra molla

30/08/2013
Lletres

Les revistes Secundèria i L’Hiperbòlic, VIII Premi de l’Associacionisme Jove Català

10/11/2009
Cinema

Alison Klayman presenta ‘Ai Weiwei: Never Sorry’

02/02/2013 02:29
Cinema

Un film d’animació amb la situació de l’Iran de rerefons

08/11/2007 3:20''