Edició 3.978 (des del 27/09/2007)
Edició 3.978 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 6 març 2014

Sir John Eliot Gardiner celebra el 50è aniversari del Monteverdi Choir al Palau de la Música Catalana

Gardiner arriba al Palau amb les localitats exhaurides

El 5 de març de 1964 el Monteverdi Choir, dirigit per Sir John Eliot Gardiner, va oferir el seu primer concert, en què va interpretar les Vespro della Beata Vergine de Monteverdi a la capella del King’s College de Cambridge. Avui, just quan es compleixen 50 anys d’aquell concert, el cor ho celebra oferint a Cambridge el mateix repertori del 1964 i amb una petita gira que el portarà al Palau de la Música Catalana  demà, divendres, 7 de març, a les 20.30 h, en l’única actuació a l’Estat espanyol.

El concert, una altra de les grans cites de la temporada de Palau 100 que ja ha exhaurit les localitats, inclou també l’orquestra de l’English Baroque Soloists i la participació especial del Cor Infantil de l’Orfeó Català que dirigeix Glòria Coma.

Les Vespro della Beata Vergine de Monteverdi és una de les primeres obres majúscules de la història de la música. Un compendi de música religiosa del compositor de Cremona que l’any 1964 Sir John Eliot Gardiner va interpretar per primera vegada amb criteris historicistes. “Aquesta obra és una pedra angular de tot allò que trobo més valuós a l’hora d’explorar i reviure la música del passat” explica Gardiner. “Les Vespres acumulen molts dels millors atributs i reptes de la música del passat que estimo”, afegeix el director, que en el comentari del programa de mà del concert assegura que el repte d’interpretar aquesta obra avui dia no és com el del 1964, quan l’obra i l’estil de Monteverdi eren molt desconeguts.

Aquella actuació del Monteverdi Choir va revolucionar la manera de sentir la música coral. De fet, després de la interpretació, que va causar “certa sensació, i no només a Cambridge, vam decidir convertir-nos en el Cor Monteverdi”, recorda el director. Des de llavors el cor ha estat aclamat com un dels millors del món i és famós pel seu estil de cant apassionat, compromès i virtuosístic.

> Informació complementària

barcelonaJohn Eliot GardinerMonteverdipalau de la música

Escenaris

Ludovica Mosca i Jordi Coromina porten a l’escenari alguns dels fragments ballats de l’obra de Molière

19/10/2014
Tendències

La cultura popular catalana ensenya múscul a Grenoble de la mà d’Adifolk

04/09/2011 11:17
Escenaris

La ira dels peixos, espectacle inaugural de FiraTàrrega, es podrà veure avui a Barcelona com a activitat central de la Nit Blanca del Tricentenari

10/09/2014
ArtsExposicions

El Centenari Carles Fontserè posa en valor un artista pluridisciplinar complet

08/06/2016