Edició 4.780 (des del 27/09/2007)
Edició 4.780 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 22 febrer 2019

S’inaugura la Mobile Week Girona, tres jornades de reflexió entorn al desenvolupament tecnològic i digital

Sota el lema “La nostra senzilla relació amb la tecnologia”, les jornades convida'n la ciutadania a reflexionar sobre l'impacte de la transformació digital

Redacció.- Aquest matí s’ha inaugurat la Mobile Week Girona, un espai obert de reflexió entorn al desenvolupament tecnològic i digital que tindrà lloc des d’aquest divendres fins el dilluns 25 de febrer i que reuneix experts en la temàtica d’arreu del país. A la presentació hi han assistit l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la vicerectora d’Estudiants i Inserció Laboral i directora de la Càtedra d’Emprenedoria de la Universitat de Girona, Laura Vall-llosera; el president del Col·legi d’Aparelladores, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Girona, Miquel Josep Vendrell, i un representant de la Mobile Week.

Sota el lema “La nostra senzilla relació amb la tecnologia”, les jornades convida’n la ciutadania a reflexionar sobre l’impacte de la transformació digital en la seva vida quotidiana a través d’àmbits com el turisme, la ciència o la l’educació.

La trobada consistirà en una vintena de conferències i s’estructurarà al voltant de tres grans temàtiques. Tal com va explicar el director de la Mobile Week, Esteban Redolfi, “les activitats tindran un marcat caràcter local i tractaran aspectes d’especial rellevància per la ciutat”. En aquest sentit, aquest divendres, es debatrà sobre ciutats i territoris digitals a la Sala d’actes del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona i, el dissabte dia 23 de febrer la jornada girarà sobre una sèrie de xerrades sobre tecnologia i educació, que tindran lloc a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè, finalment, el dilluns es parlarà de noves economies socials a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona.

L’activista Mohamed El Amrani; el viticultor Josep Serra, del Celler La Vinyeta; el director del Patronat de Turisme de Tarragona, Angel Arenas; la cofundadora de Wikiloc Montserrat Jordi; el director del programa de TV3 “Què, Qui, Com”, Jaume Vilalta, o la directora general de Frit Ravich, Judith Viader, seran algunes de les persones que intervindran en les jornades. “En total hi haurà més de quaranta ponents de prestigi i totes les activitats seran gratuïtes i d’accés lliure, tot i que caldrà inscriure-s’hi prèviament”, han explicat.

Les inscripcions encara es poden fer en aquest enllaç https://mweek.com/ca/programa/girona/

La Mobile Week Girona forma part de la Mobile Week Catalunya, una iniciativa conjunta de la Mobile Week Barcelona i la Generalitat de Catalunya que té per objectiu, segons va explicar el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, David Ferrer, “fer arribar les jornades tecnològiques arreu del territori català, estendre el debat sobre la revolució tecnològica a tota la ciutadania i aconseguir tirar endavant l’estratègia de fer que Catalunya esdevingui un hub digital”.

 

> Informació complementària

digitalMobile WeekSmart Citytecnologia

Lletres

Ferran Torrent ens explica ‘Un dinar un dia qualsevol’, una novel·la d’intrigues i corrupció

27/07/2015 04:28
Turisme

Joan Pera i Pep Bou a la Fira d’aviram i al Mercat de Nadal

12/12/2012
Cinema

El Museu Nacional projecta el clàssic de culte Freaks

16/02/2014
Cinema

Nima Nourizadeh presenta l’agosarada ‘Project X’

06/06/2012

La presència de les dones en la història de la ràdio catalana al Museu d’Història de Catalunya: “Dones a les ones”

La mostra es pot visitar fins al 21 de febrer i s’ofereixen visites guiades cada dissabte amb aforament reduït

Redacció.- El Museu d’Història de Catalunya ha obert al públic una nova exposició temporal dedicada a la presència de les dones en la història de la ràdio catalana: ‘Dones a les ones’. Des dels inicis de la ràdio a Catalunya, ara fa 95 anys, les dones hi han estat presents i el seu paper ha […]