Edició 3.949 (des del 27/09/2007)
Edició 3.949 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 26 novembre 2009

Sies.tv dóna suport a l’editorial dels diaris catalans i a les consultes per la independència

El món de la cultura també mostra unitat per recolzar les consultes populars del 13 de desembre

Després de les retallades que ha sofert l’estatut aprovat pel Parlament de Catalunya, primer al Congrés espanyol  i després, i amb molta seguretat, al Tribunal Constitucional, han crescut les respostes unitàries que demanen una solució a la manca d’encaix actual de Catalunya en l’estat espanyol.

Una primera mostra d’unitat han estat les rèpliques de la consulta d’Arenys que estan proliferant per tot el territori i que majoritàriament es celebraran el 13 de desembre. També n’és una mostra les crides de suport a aquesta iniciativa democràtica per part de nombrosos col·lectius i personalitats. N’és una mostra el manifest que es va presentar a Barcelona signat per 34 entitats i 66 personalitats del món de la cultura. Entre elles hi havia l’actor Sergi López, els escriptors Jordi Coca i Isabel-Clara Simó, els també actors Joel Joan i Carles Canut, i el cantant Francesc Ribera, Titot. De l’àmbit acadèmic hi van donar suport l’exrector de la UB Antoni Maria Badia Margarit i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes Joan Solà, entre d’altres.

Les prinicipals capçaleres periodístiques del país també han estat protagonistes d’una editorial conjunta reclamant dignitat i una resposta de la societat civil unitària davant les possibles retallades del constitucional. En aquest sentit Sies.tv subscriu tant el suport a aquesta editorial, com el suport a les consultes per la independència com a resposta cívica al cul de sac on es troba Catalunya.

> Informació complementària

culturadesembre

Escenaris

La Sala Fènix proposa per al mes de ​Novembre ‘MovTheFestival’

26/10/2014
Escenaris

Els Feréstecs s’endú 5 premis Butaca

04/12/2013
Videoclips

Ética y moral

08/09/2011 03:36
Cinema

Ben Stiller torna a reencarnar “Zoolander No. 2”

12/02/2016