Edició 4.704 (des del 27/09/2007)
Edició 4.704 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 17 abril 2017

El SAT! celebra el Dia Internacional de la Dansa amb la 13a edició del Festival Dansat

El Festival marca l'inici de la segona edició del projecte ALIANSAT, una aliança entre sis companyies amb seu a Catalunya i el SAT!

Redacció.- La tretzena edició del festival de dansa contemporània de Barcelona, el Festival Dansat, torna del 27 d’abril a l’1 de maig amb 5 funcions, 8 espectacles, 8 col·loquis i 2 tallers de dansa. Aquest 2017 el Festival Dansat marca l’inici del nou projecte l’ALIANSAT 2017- 2018, que, com el seu nom indica, és una aliança entre SAT! i sis companyies, que participen al festival – Guy Nader | Maria Campos, Iron Skulls Co, Los Moñekos, Múcab Dans, Roser López Espinosa i Vero Cendoya. L’objectiu del nou ALIANSAT torna a ser crear sinèrgies, corrents, intercanvis i complicitats per optimitzar i buscar la màxima eficàcia entre la creació, la gestió, l’exhibició i l’aparició de nous públics.

Per això, en aquesta edició del festival les companyies que conformen l’ALIANSAT hi presenten, en alguns casos, les seves peces més aclamades, en d’altres, un tast de les seves noves produccions.

L’espectacle inaugural, el dijous 27 d’abril, serà un programa mixt de 4 peces curtes de 4 companyies diferents a la Sessió 6.4.3. Així es podrà veure Labranza, del Colectivo Lamajara; We-ding!, una nova peça que Los Moñekos han preparat per a l’ocasió; C.O.S., un fragment de la peça que està creant Vero Cendoya pel Festival Sismògraf 2018, i Kintsugi, la darrera creació d’Iron Skulls.

El divendres 28, el festival acull l’espectacle Pies para qué los quiero que, sota la direcció d’Álvaro de la Peña (Cia. Iliacán Danza) , és el resultat de Barris en dansa 2017, un projecte de dansa contemporània comunitària cuit a diferents barris de Barcelona. Es tractarà d’una funció solidària per a les persones refugiades i els diners que es recaptin es destinaran a l’ONG Himaya, creada per tres dones i mares que han organitzat catorze pisos d’acollida per a famílies amb nens.

El dissabte 29, a les 20.30h es podrà veure Time Takes The Time Time Takes, de Guy Nader | Maria Campos, un espectacle amb 5 ballarins i música en directe que dibuixa una conversa dinàmica i física a través de la repetició del moviment i el leitmotiv del pèndul.

El diumenge 30, Los Moñekos presenten Yi-ha, un espectacle de dansa amb molt d’humor.

I el dilluns 1 de maig a les 19h, Roser López Espinosa clausura el festival amb Novembre, un trio sobre el desig de formar part d’un equip i d’estar junts.

Després de cada funció, el festival convida a tots els espectadors a una trobada-col·loqui amb els coreògrafs i/o intèrprets al vestíbul del teatre.

El festival també compta amb activitats paral·leles amb un rerefons pedagògic: un taller d’introducció a la dansa contemporània obert a tothom que tingui interès per la dansa i que s’ha dut a terme del 10 al 12 d’abril a la Fabra i Coats, i un taller de dansa contemporània per a professionals que es durà a terme al SAT! del 24 al 26 d’abril. La professora d’ambdós tallers és Lorena Nogal intèrpret i assistent de coreografia de La Veronal.Escenaris

Temporada Alta estrena dos espectacles de creació contemporània: No em va fer Joan Brossa i Primer Álbum

08/11/2016
Lletres

S’espera un increment del 5% en facturació per aquest Sant Jordi 2017

23/04/2017

Els alumnes de FX ANIMATION ens presenten la primera mostra d’art en 3D

31/07/2015
Música

El convent de Sant Bartomeu de Bellpuig acull el concert del quartet femení ‘Les Kol·lontai’

13/08/2019

El colorista mural de Philip Stanton que homenatja els sanitaris ja llueix al metro

L’artista amb la col·laboració de pintures Titanlux ha realitzat la intervenció de gran format a l’estació de Guinardó / Hospital de Sant Pau

Redacció.- L’artista nord-americà Philip Stanton, en col·laboració amb pintures Titanlux, alumnes de l’escola Eina i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ha realitzat el mural de gran format que decora el vestíbul principal de l’estació Guinardó / Hospital de Sant Pau de la línia 4 de metro. La intervenció artística, que acoloreix una paret d’uns 60 […]