Edició 4.702 (des del 27/09/2007)
Edició 4.702 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 18 maig 2019

S’apropa el Festival Deltebre Dansa, epicentre internacional de la dansa i el circ més contemporanis al cor del Delta

Del 8 al 21 de juliol el festival celebrarà la seva 15a edició

Redacció.- Del 8 al 21 de juliol el Festival Deltebre Dansa celebrarà la seva 15a edició amb el bo i millor de l’avantguarda de dansa i circ internacional al bell mig del Parc Natural del Delta de l’Ebre, un dels paratges més singulars de Catalunya.

El festival acollirà un total de 48 espectacles tant de companyies nacionals com internacionals que es podran veure en diferents indrets de Deltebre.

La bailaora i coreògrafa Rocío Molina, la companyia granadina de circ Vaivén Circo, la premiada companyia canadenca de circ Barcode Circus Company, la parella grega-moçambiquesa de dansa Linda Kapetanea i Edivaldo Ernesto i la companyia de circ francesa La Contrebande són alguns dels noms que estaran presents en aquesta edició.

A més de la programació d’espectacles, un altre dels pilars fonamentals del festival és la formació de professionals. Prop de 150 ballarins de més d’una quarantena de nacionalitats es desplacen anualment fins a Deltebre per rebre formació de la mà de diferents referents de la dansa i el circ contemporani.

Entre el 8 i el 21 de juliol el municipi de Deltebre es convertirà en l’epicentre de les arts del moviment gràcies a la 15a edició del Festival Deltebre Dansa. Durant dues setmanes la cita oferirà 48 espectacles de dansa i circ contemporani d’alt nivell i d’arreu del món a diferents espais de la població, situada al bell mig d’un territori natural excepcional com és el Parc Natural del Delta de l’Ebre.

En aquesta edició es podran veure propostes de dansa i circ d’avantguarda molt diferents tant a escala nacional com internacional. Destaquen els espectacles de la premiada companyia canadenca de circ Barcode Circus Company, la bailaora i coreògrafa Rocío Molina, la parella grega-moçambiquesa de dansa Linda Kapetanea i Edivaldo Ernesto o la companyia de circ francesa La Contrebande.

A més dels espectacles, el festival reunirà també més de 150 professionals de la dansa i circ contemporani provinents de més d’una quarentena de països, que cada any es desplacen fins a la capital del Delta de l’Ebre per rebre classes de grans referents de la dansa. En aquesta ocasió el festival compta amb 26 professors entre els quals destaquen el belga Tomislav English o el veneçolà David Zambrano.

Sota la direcció artística de Roberto Olivan, el festival -que va començar amb només 12 assistents i 5 professors- s’ha consolidat com una Meca de les arts escèniques que ofereix la possibilitat de generar un intercanvi cultural i integració entre el paisatge, el moviment i les persones. Avui en dia és una de les fites culturals més insòlites i destacades del sud d’Europa on ballarins de tot el món tenen l’oportunitat de submergir-se durant 15 dies en les arts del moviment i d’experimentar llenguatges molt diferents en un mateix espai.

“Deltebre Dansa és una cita extraordinària, és l’únic festival que conec que realment celebra el moviment. En un moment en què la tecnologia està substituint el moviment físic, és una oportunitat única per gaudir, aprendre, créixer i explicar històries des de la dansa”, Akram Khan, professor del Festival Deltebre Dansa 2017.Música

Macaco obre la gira del seu nou treball discogràfic, El murmullo del fuego (EMi Music, 2012), el proper divendres 13 d’abril a la sala Stroika de Manresa

03/04/2012
Arts

Lliurament de premis i inauguració de l?exposició Olvaneja

31/07/2008
Escenaris

‘El Canal’ ha produït i co-produït un total de 54 espectacles, dels quals 31 d’autoria catalana

01/10/2012 02:14
Cinema

Kristin Scott Thomas es capbussa al seu passat a ‘La clau de Sarah’

30/12/2010 01:46

Cristina Mejías i Ignasi Aballí protagonistes a la Blueproject Foundation durant tot l’agost

L'exposició You Can't Leave Fingerprints on Stone, de Cristina Mejías, es podrà visitar fins al 4 d'octubre

Redacció.- La Blueproject Foundation tindrà obertes les portes al públic durant tot el mes d’agost, amb horari reduït de dimarts a diumenge de 12 a 19 h i amb les mesures necessàries d’aforament, desinfecció i neteja, exigides per la Covid-19. L’ús de mascaretes és obligatori però no cal reserva prèvia per a les visites a la fundació, que […]