Edició 4.813 (des del 27/09/2007)
Edició 4.813 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 28 octubre 2020

Roser Batalla interpreta una adaptació de “The Yellow Wallpaper” a la Sala Versus

L'empaperat groc, un colpidor relat sobre la depressió post-part

Redacció.- La nova producció d’Apunta Teatre L’empaperat groc s’estrenarà el proper 5 de novembre de la mà de l’actriu Roser Batalla que, després de trepitjar el nostre escenari amb “Amy and the orphans”, torna ara per posar-se en la pell d’una dona que pateix un trastorn causat per la depressió post-part.

L’empaperat groc (The Yellow Wallpaper) és un relat curt de l’escriptora nord americana Charlotte Gilman Perkins i és considerat una de les peces clau de la literatura nord americana del segle XIX, així com punta de llança de la imminent literatura feminista i sufragista de l’època. De
caire autobiogràfic, el relat ens narra en primera persona l’història d’una dona anònima que sembla patir una depressió post-part en un llarg estiu en el que és resclosa en una casa de camp. Publicat per primera vegada al 1892, L’empaperat groc és també considerat una de les obres mestres de la literatura gòtica, tal i com ho refereix H. P. Lovecraft al seu assaig L’horror sobrenatural a la literatura de 1927L’empaperat groc aconsegueix un nivell de clàssic al traçar subtilment la bogeria d’una dona que viu en una terrorífica habitació empaperada”.

A partir d’una nova traducció del text original, a fi de fer més contemporani el llenguatge de la peça, presentem aquest monòleg recolzant-nos en projeccions per simular en l’empaperat groc aquest descens a la follia per part de la protagonista.
Aquesta posada en escena de L’empaperat groc és una proposta de l’actriu i traductora Roser Batalla, amb més de 35 anys de carrera, amb el director i autor de G3 Teatre Xavier  Quero, que ha volgut fer una relectura i reescriptura d’aquest clàssic literari afegint-hi a l’horror una capa d’humor àcid.

Del 5/11 al 6/12 de dijous a dissabte a les 20h i diumenge a les 18h, a la sala Versus

 Cinema

Woody Harrelson protagonitza “Wilson”

27/05/2017 02:48
Música

“Un Sant Jordi diferent” la cançó que han cantat i interpretat una vintena d’artistes

23/04/2020
Escenaris

La llegendària companyia suïssa Mummenschanz visita Barcelona en la seva gira mundial de 40 aniversari

02/09/2013
Cinema

‘Trance’, la nova proposta de Danny Boyle, el director de ‘Trainspotting’ i ‘Slumdog Millionaire’

14/06/2013

La Badabadoc presenta la 2a edició de CatBaSur, el Festival internacional de teatre unipersonal

Les cies Projecte Galilei, Factoría los Sánchez, La nave va o Cándida ens proposen quatre dramatúrgies de proximitat

Redacció.- La sala teatral La Badabadoc presenta la segona edició de CatBaSur, el Festival de Teatre Unipersonal, que tindrà lloc de l’1 al 21 de desembre de 2020.   CatBaSur, o la connexió del teatre unipersonal entre Cataluya-Buenos Aires Aquest festival és una iniciativa teatral que proposa l’encontre dramatúrgic d’obres teatrals unipersonals entre Catalunya i […]