Edició 4.461 (des del 27/09/2007)
Edició 4.461 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 1 febrer 2013

Rosa Maria Sardà i Ramon Madaula per primera vegada al renovat escenari del Teatre Principal

El CAET presenta Dubte, gran èxit del passat festival Grec, per arrencar la nova temporada 2013

Arriba al Principal Dubte, obra original de John Patrick Shanley i un clàssic del teatre contemporani americà. Després de l’èxit i els elogis aconseguits arran de l’estrena a la passada edició del Grec, comença la seva gira per Catalunya. Rosa Maria Sardà, Ramon Madaula, Nora Navas i Mar Ulldemolins són els actors que formen part del repartiment de luxe.

Dubte ens transporta als anys 60, quan s’investiga un presumpte cas de pederàstia a una escola catòlica del barri del Bronx, després que la germana Aloysius sembra les sospites sobre les intencions poc clares del mossèn amb un dels seus alumnes. Però Dubte no és una obra sobre la pederàstia clerical. És un mosaic psicològic que retrata la condició humana, un text intel·ligent i trepidant que parla sobre l’arrel de la incertesa i sobre la naturalesa de la veritat, les mil cares de la veritat que sovint es construeixen sobre la còmoda base dels prejudicis i les contradiccions humanes.

L’obra original ha rebut nombrosos guardons, entre els quals destaquen el Pulitzer teatre i el Tony a millor obra d’arts escèniques l’any 2005. Tres anys després, el 2008, la història es va portar al cinema. La pel·lícula està dirigida pel mateix autor, protagonitzada per Meryl Streep, i va aconseguir diverses nominacions als premis Oscars i als Globus d’Or, entre d’altres.

A Catalunya, l’obra va fer temporada l’estiu passat al Teatre Poliorama, dins del marc del Festival Grec de Barcelona.

> Informació complementària

mar ulldemolinsnora navasramon madaularosa maria sardasilvia muntteatreterrassa

Escenaris

La companyia Per-versions presenta l?espectacle Top Model

26/04/2010 03:30
Música

Del 18 al 21 de juny, el Festival de la Veu de Banyoles programa més de 40 activitats entre actuacions i activitats paral·leles

01/06/2015
Tendències

El Museu del Cinema s’adhereix a la #MuseumWeek

24/03/2015
Cinema

Jared Leto i Diane Kruger a ‘Las vidas posibles de Mr. Nobody’

22/07/2010 02:15