Edició 4.312 (des del 27/09/2007)
Edició 4.312 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 1 febrer 2013

Rosa Maria Sardà i Ramon Madaula per primera vegada al renovat escenari del Teatre Principal

El CAET presenta Dubte, gran èxit del passat festival Grec, per arrencar la nova temporada 2013

Arriba al Principal Dubte, obra original de John Patrick Shanley i un clàssic del teatre contemporani americà. Després de l’èxit i els elogis aconseguits arran de l’estrena a la passada edició del Grec, comença la seva gira per Catalunya. Rosa Maria Sardà, Ramon Madaula, Nora Navas i Mar Ulldemolins són els actors que formen part del repartiment de luxe.

Dubte ens transporta als anys 60, quan s’investiga un presumpte cas de pederàstia a una escola catòlica del barri del Bronx, després que la germana Aloysius sembra les sospites sobre les intencions poc clares del mossèn amb un dels seus alumnes. Però Dubte no és una obra sobre la pederàstia clerical. És un mosaic psicològic que retrata la condició humana, un text intel·ligent i trepidant que parla sobre l’arrel de la incertesa i sobre la naturalesa de la veritat, les mil cares de la veritat que sovint es construeixen sobre la còmoda base dels prejudicis i les contradiccions humanes.

L’obra original ha rebut nombrosos guardons, entre els quals destaquen el Pulitzer teatre i el Tony a millor obra d’arts escèniques l’any 2005. Tres anys després, el 2008, la història es va portar al cinema. La pel·lícula està dirigida pel mateix autor, protagonitzada per Meryl Streep, i va aconseguir diverses nominacions als premis Oscars i als Globus d’Or, entre d’altres.

A Catalunya, l’obra va fer temporada l’estiu passat al Teatre Poliorama, dins del marc del Festival Grec de Barcelona.

> Informació complementària

mar ulldemolinsnora navasramon madaularosa maria sardasilvia muntteatreterrassa

Escenaris

L’Institut del Teatre reuneix més de 800 investigadors de tot el món en un congrés internacional que convertirà Barcelona en l’epicentre del pensament acadèmic teatral durant aquesta setmana

22/07/2013
Lletres

La revista Enderrock arriba al número 200

12/06/2012
Cinema

Sitges 2014 homenatjarà Roland Emmerich i estrenarà les últimes produccions de Godard i Cronenberg

02/07/2014
Lletres

El periodista Gerard Bagué, nou director de la Revista de Girona

18/12/2017