Edició 4.742 (des del 27/09/2007)
Edició 4.742 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 6 setembre 2017

Reus presenta l’espectacle “Misericòrdia: de Reus al Cel”

L’obra es representarà el proper 15 de setembre a la Prioral de Sant Pere

Redacció.- L’Orfeó Reusenc ha presentat “Misericòrdia: de Reus al Cel”, un espectacle creat i dirigit per Albert Bermúdez i amb la direcció musical del mestre Albert Galcerà, qui també és el compositor de la banda sonora. L’obra es representarà el proper 15 de setembre a les 21:30 h a la Prioral de Sant Pere i compta amb la participació de més de 100 persones, entre actors, cantaires, músics, dansaires, assistents i tècnics.

“Misericòrdia: de Reus al Cel” explica la llegenda de l’Aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Basora. Tot plegat durant una epidèmia de pesta a la ciutat de Reus que, segons narra la història, va cessar gràcies a la intervenció divina de la Verge. A més, també hi apareixen nous personatges fins ara desconeguts en noves trames secundàries. La proposta de l’Orfeó Reusenc s’emmarca en els actes de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rues, l’Arxiprestat i el Prior de la Prioral de Sant Pere.

Una marató musical amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana, la celebració del 10è aniversari del Ball de Pastorets de Reus, la primera edició de la baixada d’andròmines, la Diada castellera del Mercadal i el Congrés internacional “Món Gegant” són alguns dels molts actes que destaquen en la programació de les festes de Misericòrdia 2017, una programació que com sempre inclou els actes més tradicionals que es porten a terme a l’entorn i a l’interior del Santuari especialment el 24 i el 25 de setembre.

Entre els actes que destaquen enguany per Misericòrdia hi ha una marató musical el dia 30 de setembre a la nit amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. L’anomenat “Concert de la Kapital” té com a cap de cartell la formació Macaco, que presentarà a la plaça de la Llibertat la seva gira, titulada “Soy Semilla tour”. La gira presenta “Historias Tatooadas”, el setè disc d’aquest conjunt liderat per Daniel “Macaco” Carbonell Heras, que l’ha portat a fer més de 70 actuacions a un gran nombre de ciutats d’arreu del món a països com Panamà, Mèxic, els EUA, l’Argentina, Xile o Colòmbia. A més de Macaco, el “Concert de la Kapital” inclourà l’actuació d’artistes i conjunts com el cantautor reusenc Fito Luri, Segonamà, Terra Ferma, Wences i Maika Barbero.

També destaca la celebració dels deu anys d’existència del Ball de Pastorets. Aquest grup festiu ho celebrarà el dissabte 30 de setembre a les 18:30 h amb una trobada de balls de pastorets que recorreran diversos carrers cèntrics de la ciutat i en què participaran els balls de Tarragona, l’Arboç, la Múnia, el Vendrell, Salou i Reus.

El mateix dia 30, a partir de les 17:00 h al passeig Sunyer, s’ha programat una nova activitat festiva a la ciutat: la baixada d’andròmines que organitzen els Xiquets de Reus i la Colla Gegantera del Carrasclet. El recorregut d’aquesta baixada partirà del capdamunt del passeig Sunyer i continuarà pels carrers de Sant Celestí, Pròsper de Bofarull, Prat de la Riba per finalitzar a l’avinguda del President Companys a l’alçada del Mercat Central.

El 7 d’octubre arriba una de les cites castelleres més destacades de la temporada, la Diada del Mercadal de Reus, en què participaran els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró. La diada s’iniciarà a les 17:30 h.Escenaris

La Companyia Elèctrica Dharma presenta ?El Misteri d?en Miles Serra i les Músiques Mutants?

30/04/2008
Cinema

Germinal Vicente parla de la 48a edició del Festival Confrontation

02/04/2012 08:17
Lletres

Medinyà organitza la 6a Fira del Conte

01/06/2015
Escenaris

Els Verd Cel segueixen amb les seves PetjAdeS

29/09/2010

Es convoca la primera edició dels Premis El Temps de les Arts

La primera edició reconeixerà els millors treballs en arts visuals, arts escèniques, música, arquitectura i patrimoni

Redacció.- En un context de pandèmia global, el portal digital El Temps de les Arts contribueix a aportar un gra de sorra per enfortir la cultura arreu del territori, tot convocant els I Premis El Temps de les Arts. Divendres 18 de setembre s’obre el termini de presentació de candidatures a la primera edició dels […]