Edició 4.635 (des del 27/09/2007)
Edició 4.635 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 3 juliol 2014

Quinze mirades a dotze mesos

Les fotografies presentades a la cinquena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local

La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya acull l’exposició “Quinze mirades a dotze mesos”, una selecció de les 147 imatges que es van presentar a la cinquena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. La mostra, organitzada pel CPC-Girona i la Diputació de Girona, es pot visitar fins a finals del mes d’octubre.

L’exposició està integrada per una vuitantena de fotografies que recorden alguns dels fets que van ser notícia als mitjans entre la quarta i la cinquena edició dels guardons, i recuperen també temes que potser van passar més desapercebuts però que també van tenir la seva transcendència informativa i, sobretot, gràfica.

Un any més, el foc va ser un dels protagonistes dels treballs presentats, amb fotografies que posen davant dels ulls de l’observador la contradicció de la gran bellesa plàstica de les flames i la tragèdia que sempre comporten. També destaca un altre drama, el dels desnonaments, amb instantànies igualment contraposades: unes mostren moments d’alegria i altres reflecteixen la por i la impotència dels afectats.

Però no només de tragèdies s’alimenten els fotoperiodistes, i ho demostren amb les imatges de la festa reivindicativa de la Via Catalana o de la celebració que es va viure al Celler de Can Roca quan va ser elegit millor restaurant del món. A l’exposició també s’hi pot veure una sèrie (la guanyadora, d’Aniol Resclosa) que recull la tasca solidària d’uns pallassos que treballen perquè les persones malaltes somriguin, la lleialtat d’un gos que protegeix la bossa del seu amo mort, les conseqüències dels accidents de trànsit, el viatge d’anada i tornada dels seguidors del Girona FC al somni frustrat de Primera… i molt, molt més.

“Quinze mirades a dotze mesos” inclou fotos de David Aparicio, Martí Artalejo, Albert Busquets, Jordi Busquets, Joan Castro, Carles Colomer, Pere Duran, Ruben Garcia, Josep Maria Oliveras, Carles Palacio, Aniol Resclosa, Jordi Ribot, Glòria Sánchez, Lluís Serrat i Anna Soldevila, i es pot visitar fins a finals d’octubre.

> Informació complementària

comunicaciófotografiesgironaperiodismePremis Carles Rahola

Música

Dani Flaco inaugurarà una nova edició de Barnasants

19/01/2014
Música

Blaumut presenten al festival Strenes el seu nou treball Equilibri

31/03/2017
Escenaris

La Sala Versus Glòries programa una desena d’espectacles enfocats a reflexionar

21/09/2019
Tendències

Simon Casanovas, representant de les cinc Denominacions d’Origen Protegida (DOP) d’olis catalans

10/02/2010 04:19