Edició 4.456 (des del 27/09/2007)
Edició 4.456 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 3 juliol 2014

Quinze mirades a dotze mesos

Les fotografies presentades a la cinquena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local

La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya acull l’exposició “Quinze mirades a dotze mesos”, una selecció de les 147 imatges que es van presentar a la cinquena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. La mostra, organitzada pel CPC-Girona i la Diputació de Girona, es pot visitar fins a finals del mes d’octubre.

L’exposició està integrada per una vuitantena de fotografies que recorden alguns dels fets que van ser notícia als mitjans entre la quarta i la cinquena edició dels guardons, i recuperen també temes que potser van passar més desapercebuts però que també van tenir la seva transcendència informativa i, sobretot, gràfica.

Un any més, el foc va ser un dels protagonistes dels treballs presentats, amb fotografies que posen davant dels ulls de l’observador la contradicció de la gran bellesa plàstica de les flames i la tragèdia que sempre comporten. També destaca un altre drama, el dels desnonaments, amb instantànies igualment contraposades: unes mostren moments d’alegria i altres reflecteixen la por i la impotència dels afectats.

Però no només de tragèdies s’alimenten els fotoperiodistes, i ho demostren amb les imatges de la festa reivindicativa de la Via Catalana o de la celebració que es va viure al Celler de Can Roca quan va ser elegit millor restaurant del món. A l’exposició també s’hi pot veure una sèrie (la guanyadora, d’Aniol Resclosa) que recull la tasca solidària d’uns pallassos que treballen perquè les persones malaltes somriguin, la lleialtat d’un gos que protegeix la bossa del seu amo mort, les conseqüències dels accidents de trànsit, el viatge d’anada i tornada dels seguidors del Girona FC al somni frustrat de Primera… i molt, molt més.

“Quinze mirades a dotze mesos” inclou fotos de David Aparicio, Martí Artalejo, Albert Busquets, Jordi Busquets, Joan Castro, Carles Colomer, Pere Duran, Ruben Garcia, Josep Maria Oliveras, Carles Palacio, Aniol Resclosa, Jordi Ribot, Glòria Sánchez, Lluís Serrat i Anna Soldevila, i es pot visitar fins a finals d’octubre.

> Informació complementària

comunicaciófotografiesgironaperiodismePremis Carles Rahola

Videoclips

Maria Coma

01/11/2009 02:22
Cinema

Andreu Buenafuente i Berto Romero protagonitzen “El pregón”, sota la direcció de Dani de la Orden

18/03/2016
Cinema

Winter’s bone compta amb quatre nominacions als Oscar

11/02/2011 02:14
Escenaris

La Fira Trapezi de Reus s’inicia el dijous 8 de maig amb DOMUS, un cabaret amb la intervenció d’Hotel iocandi, Duo Laos i Atempo Circ

29/04/2014