Edició 4.868 (des del 27/09/2007)
Edició 4.868 (des del 27/09/2007)

> Què és Sies.tv?

què ÉS sies.tv?

sies.tv és una cadena de televisió IP, que emet els seus continguts a través de la xarxa Internet. Té la vocació de cobrir tot el territori de llengua catalana amb continguts que facin referència a l’actualitat cultural, noves tendències i tot el que afecta el coneixement i la innovació.

Per què?

Per cobrir les necessitats d’aquelles persones que volen tenir una informació diferent, original i innovadora, que puguin triar el moment de visionar-la i que al mateix temps se sentin partícips d’aquesta informació. Persones interessades en la cultura, les arts, el coneixement, el món de la gastronomia i els vins, la recerca i la innovació en el terreny de l’economia i l’empresa.

 

Una televisió oberta i participativa

La revolució de la televisió IP no es produeix només en el camp tecnològic, sinó que també és una revolució social. És el fenòmen que s’anomena web 2.0. Sota aquest nom s’engloba en multitud de pàgines web que tenen en comú el fet de crear comunitat i generar continguts a partir d’allò que els seus usuaris volen compartir (per exemple: Flickr, YouTube, Facebook…)

En aquest sentit, sies.tv pretén la implicació dels seus usuaris per tal que aportin i comparteixin els seus vídeos. D’aquesta manera, i amb eines molt senzilles, tothom podrà convertir-se en vídeo-reporter i fer accessibles les seves notícies a la resta de comunitat d’internautes de parla catalana.

Continguts

Els continguts inicials de sies.tv s’emmarcaran en els següents àmbits:

  • Arts plàstiques
  • Música
  • Exposicions
  • Lletres
  • Cinema
  • Escenaris
  • Tendències
  • Turisme
  • Videoclips

Equip professional

El projecte és iniciat per un equip de professionals del sector de la comunicació, disseny i premsa. Els continguts són enregistrats, editats i pujats a la web de sies.tv pels mateixos professionals.

Plataforma tecnològica

La televisió IP és un nou concepte de televisió a la carta que es pot consultar amb qualsevol dispositiu multimèdia que pugui accedir als continguts de la xarxa Internet (ordinadors personals, ordinadors portàtils, centres multimèdia, iPods, iPads, Palm, telèfons mòbils 3G…).

A diferència del model tradicional de televisió, en què l’espectador té una actitud passiva davant el televisor, la televisió ip esdevé un nou concepte de distribució de continguts multimèdia. Permet a l’usuari tenir una experiència com a espectador actiu, capaç d’escollir què vol veure i quan ho vol veure.

La web dinàmica permet indexar i cercar els diferents continguts de forma àgil per part dels usuaris. Els videos en format H264 (.mp4) poden ser visualitzats per la majoria de navegadors ja que utilitzen el reproductor Adobe Flash Player i per tant no és necessari descarregar cap plug-in addicional.

Què cal per veure Sies.tv?

Un ordinador amb connexió de banda ampla a internet i un navegador amb el plug-in Adobe Flash Player (que ja ve de sèrie amb la majoria de sistemes operatius).
Si es desitgen veure els continguts a la televisió cal disposar d’una connexió d’àudio-vídeo (per ex. AppleTV) que els connecti o bé utilitzar un centre multimèdia (equipat amb Windows Media Center).

Els continguts també són accessibles des de dispositius portàtils (notebook, palm…) que suportin connexió a Internet i disposin d’un navegador, o simplement a través de mòbil 3G mitjançant el portal YouTube (en què també hi ha penjades les notícies de sies.tv).
Finalment, el sistema de podcast permet descarregar-se els vídeos de la web sies.tv per ser visualitzats offline en dispositius com els Ipod, PSP, reproductors portàtils de mpeg4.


El bon policia, la desconeguda comèdia de Santiago Rusiñol, arriba a El Maldà

Els actors Ricard Farré i Arnau Puig han adaptat el text i han creat una dramatúrgia pròpia

Redacció.- El 9 de febrer arriba a El Maldà l’estrena d’El Bon Policia, una adaptació de Ricard Farré i Arnau Puig de la comèdia de Santiago Rusiñol. De fet, una de les comèdies més desconegudes de l’autor. Una obra molt poc representada i que en la seva estrena al Teatre Romea el 10 de novembre […]