Edició 4.700 (des del 27/09/2007)
Edició 4.700 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 16 juliol 2018

La programació, que tindrà lloc entre el 19 i el 22 de juliol, estrena una ubicació excepcional a la punta del Molinet

Julian Lage inaugurarà el 5è Jazz Festival L'Estartit - Costa Brava

Redacció.-Quatre dies intensos amb el millor jazz en un marc de somni amb vistes privilegiades a les illes Medes. Aquesta és la proposta de lacinquena edició del Jazz Festival l’Estartit que arranca aquest 19 de juliol en un nou escenari a la punta del Molinet, al cap de la Barra, amb la presentació de l’extraordinari últim disc del jove i enlluernador guitarrista nord-americà Julian Lage, Modern Lore. Fins al 22 de juliol desfilaran pel Molinet, entre d’altres, el pianista italià Stefano Bollani, el saxofonista cubàPaquito D’Rivera i el trio de jazz paneuropeu format pel trompetista italià Paolo Fresu, l’acordionista francès Richard Galliano i el pianista suec Jan Lundgren. En total el Festival oferirà un cartell de 13 concerts, cinc dels quals amb entrada gratuïta, que atiaran el caliu del jazz a l’Estartit des de la tarda fins a la matinada.

El jazz Festival l’Estartit oferirà cada dia una doble sessió de pagament amb concerts de tarda i vespre que acabarà de matinada amb sessions gratuïtes de jazz amb electrònica a càrrec del discjòquei Max Moya, que va formar part de la banda de culte Ojos de Brujo, i els seus convidats: el cantant Mel Semé, el guitarrista-baixista Tito Bonacera, el pianista Mark Aanderud, el trompetista Roqui Albero i la cantant Tonia Richardson.

La doble sessió inaugural del 19 de juliol l’encetarà a la tarda el vibrant sextet de swing O Sister! i, al vespre, el jove guitarrista Julian Lage amb el seu trio. Divendres 20 l’obrirà el fantàstic pianista nord-americà Bruce Barth que en format de trio retrà un homenatge jazzístic a la banda de rock americana Grateful Dead i al vespre, la presentació del darrer treball amb so brasiler de Stefano Bollani, Que Bom.

El dissabte 21 el concert de tarda estarà protagonitzat pel saxofonista Albert Cirera acompanyat pels Tres Tambors que presentaran La Suite salada, Premi Enderrock 2018 al millor disc de jazz; al vespre escoltarem de cara al Mediterrani els temes del disc Mare Nostrum II de Paolo Fresu, Richard Galliano i Jan Lundgren. La jornada de clausura, el diumenge 21, començarà a la tarda amb una cercavila pels carrers i places de l’Estartit amb The Street of New Orleans & Mark Braud; a l’escenari del Molinet el primer a pujar seran el pianista i cantant Jonah Smith amb el guitarrista David Soler per presentar el disc Stay Close, i al vespre, com a concert final, el jazz llatí del saxofonista cubà Paquito D’Rivera, que celebra aquest any el seu 70è aniversari amb una gira internacional acompanyat pel quartet del pianista Pepe Rivero.

El nou espai del Molinet comptarà amb una acurada zona de restauració al passeig del Molinet que tindrà una terrassa de cara al Mediterrani amb una de les vistes més boniques de les Illes Medes. El servei de restauració estarà atès per Foodtruck Baba Lola, Foodtruck Canela Fina, Ostrens i Sibarrita. Els productes oficials del Jazz Festival l’Estartit són: Damm, Gramona, Mooma, Royal Bliss, CocaCola i Frit Ravich.

> Informació complementària

cercavilaFood TrucksinauguracioJazz Festival l'EstartitJazz Festival l'Estartit-Costa Brava

Escenaris

V Mostra de Dansa i Teatre Contemporanis

30/11/2009
Escenaris

Brodas Bros arriba amb “BR2: Missió salvar el planeta terra” al teatre de Salt

26/04/2016
Música

Arriba el 19è desFOLCa’t! Festival de música popular i tradicional de Calaf

18/06/2010
Lletres

Roser Capdevila comparteix la seva infància amb tots nosaltres

16/04/2018 06'31''

Concert de Jordi Savall al capdavant del seu grup Hespèrion XXI titulat Orient – Occident al 40è Festival de Torroella de Montgrí

També aquest divendres s'inaugura a l'Estartit les Nits de Jazz, un cicle de tres concerts

Redacció.- Després del concert inaugural celebrat el passat diumenge a l’esplanada exterior de l’auditori Espai Ter d’homenatge a les víctimes de la COVID-19 i els sanitaris protagonitzat per l’Orquestra Simfònica del Vallès, el 40è Festival de Torroella de Montgrí torna a l’Espai Ter i obre a tothom la resta de la seva programació d’estiu, que […]